Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kız çocuklarına teknoloji, öz güven ve liderlik gelişimi eğitimi verildi

Hepsiburada, cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesi vizyonu doğrultusunda geçtiğimiz yıl başlattığı eğitim serisine bu sene de kız çocuklarının teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla devam ettiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'ne özel olarak kız çocuklarına yönelik teknoloji, öz güven ve liderlik gelişimi eğitimi verildiği bildirildi.  

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

 

Şirketten yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

 "Eğitim programı, SistersLab - Bilim ve Teknolojide Kadın Derneği iş birliği ile Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü Programı kapsamında Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına özel 13-17 yaş aralığındaki afetten etkilenen 100 kız çocuğuna yönelik olarak hazırlandı. Program kapsamında, teknoloji, öz güven ve liderlik gelişimi üzerine verilen eğitimlerle, kız çocuklarının geleceğin güçlü ve öz güvenli teknoloji liderleri olmaları hedeflendi.

 "Öz güven ve liderlik eğitimi bölümünde, öz güvenin anlamı ve önemi, kişisel öz güveni artırmak için pratik teknikler ve egzersizler, liderlik kavramı ve temel liderlik özellikleri, ekip çalışması ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi gibi konular işlendi. Teknoloji eğitimi bölümünde ise, temel kodlama kavramları ve programlamaya giriş, pratik kodlama örnekleri ve interaktif aktiviteler, kendi web sitemi tasarlıyorum gibi konular ele alındı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verildi.

 "Hepsiburada, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesi doğrultusunda verdiği eğitim programlarıyla kız çocuklarının teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına katkı sağlamaya devam edecek."

 

 

Diğer Haberler

  1. Doç. Dr. Ayhan Erbay'dan sanal medyada 15 yaş sınırı çalışmasına yönelik değerlendirme
  2. Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği değişti
  3. Milli Eğitim Akademisi sözleşmeli eğitim personeli istihdamına ilişkin kılavuz yayımlandı
  4. YKS başvuruları başladı
  5. Kahramanmaraş depremlerinde ölenler için okullarda saygı duruşu
  6. Deprem bölgesindeki 18 üniversite, bir yılda 13 bin 364 bilimsel yayına imza attı
  7. Milli Eğitim Bakanlığı ile Beyazay Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı
  8. Hatay ve Malatya'da 6 Şubat'ta eğitime 1 gün ara verilecek
  9. Bursluluk sınavı başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı
  10. Bakan Tekin: Milli birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirecek güzel etkinlikler yapacağız

© Copyright 2026

DHA