Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

MBA Okulları öğrencileri, bilim eğitimi için CERN’de buluştu

Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları öğrencileri “Rönesanstan Günümüze Fizik ve Matematik” eğitim gezisi için İsviçre’deki CERN’de (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) bir araya geldi. Bilim gezisinde, MBA Okulları öğrencileri, CERN Araştırmacısı ve aynı zamanda MBA Okulları Bilim Kurulu üyesi olan Dr. Özgün Kara ile araştırma sahasında sohbet ederek, merak ettikleri sorularına yanıt buldu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

MBA Bilim Kurulu Üyesi CERN Araştırmacısı Dr. Özgün Kara ve MBA Okulları öğrencilerinin katıldığı seminerde; CERN tarihi ve işleyiş şekli, Türkiye-CERN ilişkileri ve tarihi, karanlık madde, karanlık enerji, öğrencilerin akademik düzeyine uygun şekilde temel fizik, parçacık fiziği, dedektör fiziği konuları tartışıldı.

‘CERN’DE KARİYER PLANI’

CERN’de yapılan çalışmalar, gelecek planları, Big Bang teorisi ve evrenin gelişimini de konuşan öğrenciler, CERN ile ilgili yanlış bilinen bilgileri de öğrenme imkânı buldu. Ayrıca akademik gelişime dair tecrübelerini paylaşan Dr. Özgün Kara, öğrencilerin CERN’de nasıl bir kariyer planı oluşturabileceği noktasına da değinerek tavsiyelerde de bulundu.

MBA Okulları öğrencileri ayrıca gezi kapsamında İtalya’da Leonardo Da Vinci Müzesi ve Galileo Müzesi’ndeki atölyelere katıldı. Ferrari Müzesi ve Cailer Çikolata Fabrikası’nı da ziyaret eden öğrenciler, eğitim programlarını tamamladı.

Diğer Haberler

  1. Özel okullarda ücretsiz okutulacak öğrencilerin tercih başvuru işlemleri başladı
  2. YÖK Başkanı Özvar: Türkiye’nin stratejik alanlardaki iddiasını nitelikli insan kaynağıyla güçlendireceğiz
  3. Eğitim Gücü Sen’den önlük uygulamasına yönelik açıklama
  4. İstanbul Medipol Üniversitesi'ni tercih eden YKS şampiyonları konuştu
  5. Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Özat: Sahadan gelen taleplere duyarsız değiliz
  6. MEB, yeni eğitim-öğretim yılı için 81 ile genelge gönderdi
  7. Öğrencilerin yapay zeka destekli iş fikirleri ve ürünleri FRWRD AI Akademisi’nde tamamlandı
  8. YKS yerleştirme sonuçları açıklandı
  9. ÖSYM Başkanlığına Bayram Ali Ersoy atandı
  10. ÖZYES, merkezi sistemle ikinci kez uygulandı

© Copyright 2026

DHA