Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

MEB, okullarda yapılacak sınav tarihlerini güncelledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1'inci dönem birinci sınav tarihlerinin güncellendiğini duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği uyarınca okullarda yapılacağı açıklanan 'sınav haftası' uygulaması kapsamında, 1'inci dönem birinci sınavların ekim ayının son haftası ile kasım ayının ilk haftası, 1'inci dönem ikinci sınavların aralık ayının son haftası ile ocak ayının ilk haftası, 2'nci dönem birinci sınavların mart ayının son haftası ile nisan ayı ilk haftası, 2'nci dönem ikinci sınavların ise mayıs ayı son haftası ile haziran ayının ilk haftası arasında yapılacağının planlandığı hatırlatıldı.

Ancak 2023-2024 eğitim öğretim yılına özgü olarak 1'inci dönem birinci sınav haftası tarihlerinde değişikliğe gidildiği belirtilerek, "Milli Eğitim Bakanlığınca illere gönderilen yazıda, 'Okullarda gerçekleştirilen Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı kutlamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1'inci dönem birinci sınavlarının tarihleri güncellenmiştir. Bu bağlamda 2023-2024 eğitim öğretim yılı; 1'inci dönem birinci sınavları, 30 Ekim-10 Kasım 2023 tarihleri arasında, 1'inci dönem ikinci sınavları ise 25 Aralık 2023-05 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır" denildi.

Diğer Haberler

  1. Üniversitelerde ilk ders 'Terörsüz Türkiye' olacak
  2. 'e-YDTS 2' cumartesi günü uygulanacak
  3. Ortaokul öğrencileri için 'Yapay Zeka Eğitim Programı' hayata geçirildi
  4. MEBİ 2026-2027 YKS ve LGS Deneme Takvimi belli oldu
  5. Uzmanından çocuklarda sanal medyayı 'kademeli azaltma' önerisi
  6. Prof. Dr. Celal Şengör’den gençlere: Merak edin, öğrenin, problemlerden yılmayın
  7. 2026-YKS ek yerleştirme için tercih işlemleri yarın başlayacak
  8. ÖSYM: Osmanbey Kampüsünde KPSS'ye giren 392 adaya eş değer sınav yapılacak
  9. 'Türkiye Oyun Politika Belgesi ve Eylem Planı' yayımlandı
  10. Bakan Tekin, Sudan Eğitim Bakanı Hajar ile bir araya geldi

© Copyright 2026

DHA