Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fenomen öğretmenlere yönelik şikayetler üzerine, il milli eğitim müdürlüklerinden bilgi istedi. Fenomen öğretmenlerin sosyal medya hesaplarının tek tek kontrol edileceği ve mevzuata uymayanlara disiplin cezası verileceği belirtildi.

ABONE OL
Ayşenur DEMİRTAŞ GÜL/ANKARA, (DHA)-

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, sosyal medyada yüksek takipçi sayısına sahip öğretmenlerle ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve MEB İletişim Merkezi'ne (MEBİM) çok sayıda şikayet geldi. Bakanlık, şikayetlerin artması üzerine 81 il milli eğitim müdürlüğünden fenomen öğretmenler ve sosyal medya hesaplarıyla ilgili bilgi istedi. ülke genelindeki fenomen öğretmen ve yöneticilerin sosyal medya hesapları incelenecek. İnceleme sonucunda, yönetmeliğe uygun davranmadığı belirlenen öğretmenler ve yöneticiler hakkında disiplin cezası uygulanacak.

ÖĞRENCİ GÖRÜNTÜSÜ İÇİN İZİN GEREKİYOR

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na göre, öğretmen ve yöneticiler, öğrencilerin görüntüsünü yalnızca velisinden izin alarak paylaşabiliyor. Öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntüleri mevzuata aykırı şekilde paylaşan öğretmenlere, 'kınama cezası' veriliyor. Kınama cezaları ise öğretmenlerin sicil dosyasında 5 yıl boyunca kalıyor.

Diğer Haberler

  1. Tersine mentörlük zirvesinde öğrenciler konuştu
  2. Bakan Tekin: Asıl mesele çocuğun iç bütünlüğünü koruyabilecek tedbirler almak
  3. Eğitim Gücü Sen’den ODTÜ açıklaması
  4. YÖK Genel Sekreteri Aksoy: İdeolojiler gözünüzü kör etmesin
  5. Özel Ege Lisesi'ne 57'nci TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda üçüncülük ödülü
  6. Brezilya’da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi açıldı
  7. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Axiom Space Üniversite İttifakı’na katıldı
  8. e-YDTS ve ALES, bu hafta sonu yapılacak
  9. BIGGist Konsorsiyumu imza töreni düzenlendi
  10. Bakan Tekin: Mesleğe yönlendirmedeki doğru adımlar bize ciddi katkı sağlayacak

© Copyright 2026

DHA