Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

MEB'den 'Liseye Hoş Geldin' kitapları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 9'uncu sınıfa yeni başlayacak öğrencilerin okul, öğretmen ve çevreye yönelik akademik ve sosyal farkındalıklarının geliştirilmesi, uyum süreçlerinin hızlandırılması amacıyla 'Liseye Hoş Geldin' kitapları hazırladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; lise öğrenimine yeni başlayacak öğrencilere yol göstermek, akademik ve sosyal uyum süreçlerini desteklemek amacıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 'Liseye Hoş Geldin' kitapları hazırlandı. Bu kitap setiyle öğrencilerin lise döneminde karşılaşacakları dersler ve programların işleyişi hakkında bilgi vermek, ders çalışma yöntemlerini ve başarıya ulaşmak için izlenmesi gereken adımları açıklamak ve lise eğitimi boyunca faydalanabilecekleri eğitim platformlarını tanıtmak amaçlanıyor.

İNTERNETTEN ULAŞILABİLECEK

'Liseye Hoş Geldin' kitapları, lise kademesinde yer alan Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik, fizik, kimya, biyoloji, felsefe ve İngilizce derslerindeki yenilikleri ve derslerin özelliklerini tanıtarak lise müfredatının öğrencilere neler getirdiğini detaylı şekilde aktarıyor. Kitaplarda 'Liseye Hoş Geldiniz', 'Bu Kitapta Neler Var?', 'Derslerin Tanıtımı', 'Neler Öğreneceğiz?', 'Nasıl Çalışmalıyım?', 'Başarı İçin İpuçları', 'Çevrim İçi Öğrenme Platformları' ve 'Örnek Etkinlikler' bölümleri yer alıyor. 'Örnek Etkinlikler' bölümünde, öğrencilerin lise eğitimine başlamadan önce derslere yönelik temel bilgi ve becerilerini pekiştirmelerine, önceki bilgilerini hatırlamalarına ve yorumlama yeteneklerini geliştirmelerine imkan sağlanıyor. Ayrıca öğrencilerin eğitim süreçlerinde ihtiyaç duydukları kaynaklara kolayca erişmelerini sağlayan ve bireysel çalışma fırsatları sunan 'MEBİ', 'OGM Materyal', 'EBA' gibi çevrim içi öğrenme platformları da kitaplarda tanıtılıyor. Öğrenciler, 'Liseye Hoş Geldin' kitaplarına 'https://ogmmateryal.eba.gov.tr/liseye-hosgeldin' internet adresinden ulaşabilecek.

Diğer Haberler

  1. ÖSYM hafta sonu 3 sınav birden gerçekleştirecek
  2. TÜİK: Eğitim harcamaları yüzde 94,6 arttı
  3. YÖK Başkanı Özvar: Dünya sıralamasında 6 üniversitemiz ilk 500'e, 11 üniversitemiz ilk 1000'e girme başarısı göstermiştir
  4. Öğrencilerin alay ettiği öğretmene velilerden destek
  5. Türkiye, Bakü Cinema Breeze 2025 Film Festivali'nde konuk olacak
  6. ÖSYM ve YTB'den uluslararası öğrencilere ilişkin iş birliği
  7. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi
  8. ÖSYM Başkanı Ersoy: 30 bin 581 engellilik durumu bulunan aday sınavlara katıldı
  9. Yunus Emre Enstitüsünden ‘Temel İşaret Dili Eğitimi’
  10. YÖK’ün Araştırma Üniversiteleri Toplantısına YTÜ ev sahipliği yapacak

© Copyright 2025

DHA