Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, çocuklarla 'Rafadan Tayfa' filmini izledi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarıyıl tatiline giren öğrencilere karne hediyesi olarak düzenlenen etkinlikte çocuklarla 'Rafadan Tayfa' filmini izledi. Burada konuşan Tekin, "Çok ciddi bir tehditle karşı karşıyayız. Çocuklarımızın hem akademik başarılarını en sağlıklarını etkileyen bir tehdit bahsettiğimiz şey bu dijital bağımlılık, teknoloji bağımlılığı. Biraz da o konularda dikkatli olurlarsa çok mutlu oluruz" dedi.

ABONE OL
Canan İLARSLAN-Fırat ALKIZ/İSTANBUL, (DHA)-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da bir alışveriş merkezinde öğrencilere karne hediyesi olarak düzenlenen etkinlikte çocuklarla birlikte 'Rafadan Tayfa' filmini izledi. Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür da katıldı. Çocuklar ve 'Rafadan Tayfa' karakterleriyle bir araya gelen Bakan Tekin film gösterimi öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Öncelikle, yaklaşık 18 milyon gencimiz, çocuğumuz bugün kısa bir tatile girdiler. Hepsine iyi tatiller diliyorum" derken çocuklar vesilesiyle bugün sinemaya geldiklerini belirterek, "Yaklaşık iki yıldır sinemaya da gidemiyorduk. Onlara bugün tatil döneminde ne yapacaklarını tavsiye ederken, 'Dinlendirecek şeyler yapın, mesela sinemaya gidin' dedik. Bugün biz de böyle bir başlangıç yaptık" dedi.

ÇOK CİDDİ BİR TEHDİTLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Bakan Tekin "Bir tek tavsiyem var; mümkün olduğunca dijital bağımlılıktan, teknoloji bağımlılığından uzak olsunlar. Onun dışında geçirecekleri her türlü etkinlik, her türlü güzel vakit, onlara tatil gibi tatil yaşatmış olacaktır. Çok ciddi bir tehditle karşı karşıyayız. Çocuklarımızın hem akademik başarılarını hem sağlıklarını etkileyen bir tehdit. Bahsettiğimiz şey dijital bağımlılık, teknoloji bağımlılığı. Biraz da o konularda dikkatli olurlarsa çok mutlu oluruz" dedi. Daha sonra sinema salonuna giren Tekin, patlamış mısır ve meyve suyu ikramında bulunulan çocuklarla filmi izledi.

Diğer Haberler

  1. Okullarda ramazan ayı etkinlikleri düzenlenecek
  2. Eski KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Koleji Trabzon kampüsünü ziyaret etti
  3. YÖK Başkanı Özvar: Uygulamalı eğitim modellerini devreye alıyoruz
  4. Öğrenciler, 23 Nisan’ı resim ve edebi eserlerle anlatacak
  5. BAU HUB ve GENÇ MÜSİAD yerli girişimleri rekabette güçlendirmeyi hedefliyor
  6. Öğrenciler, demokrasi ve milli birlik bilincini eserlerine yansıtacak
  7. Yükseköğretimde kadın öğrencilerin oranı yüzde 53,2'ye ulaştı
  8. 250'den fazla genç, Uluslararası Gençlik Ödül Programı'nda ödüle layık görüldü
  9. Bingöl’deki köy okullarında okuyan öğrencilerle dayanışma
  10. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Hemşirelik Simülasyon Merkezi ile İleri Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı açıldı

© Copyright 2026

DHA