Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'yapay zeka ve büyük veri' hamlesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim alanındaki dijitalleşme ve veriye dayalı karar alma süreçlerini güçlendirmek amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü bünyesinde 'Yapay Zeka ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı' kuruldu. Bakanlık bünyesindeki yeni birim, yapay zeka uygulamalarının eğitimdeki kullanım alanlarını belirleyerek stratejiler geliştirecek ve yapay zeka okuryazarlığını artıracak eğitim programları ile materyaller hazırlayacak.

ABONE OL
Ayşenur DEMİRTAŞ GÜL/ANKARA, (DHA)

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde dijital dönüşüm hamlesini daha ileriye taşımak amacıyla yeni bir çalışmaya daha imza attı. YEĞİTEK bünyesinde yeni kurulan Yapay Zeka ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı, eğitim alanındaki dijitalleşme ve veriye dayalı karar alma süreçlerini güçlendirmeyi hedefliyor. Yapay Zeka ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı, eğitim ve öğretimde yapay zeka uygulamalarının kullanım alanlarını belirleyecek, büyük veri ve yapay zeka odaklı stratejiler geliştirecek ve yapay zeka okuryazarlığını artırmaya yönelik eğitim programları ile materyaller hazırlayacak.

ETİK STANDARTLAR BELİRLENECEK

Yapay Zeka ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı, yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi süreçlerini yönetecek. Aynı zamanda eğitimde yapay zeka kullanımına yönelik etik standartların belirlenmesi için çalışmalar yürütecek. Bunun yanı sıra bilgi teknolojileri alanında ulusal ve uluslararası projelere de öncülük edecek olan Başkanlık, yapay zekanın eğitimde güvenli ve etkin kullanımını da teşvik edecek. Başkanlık ayrıca öğretmenlik mesleğine katkı sunacak uygulamalar geliştirilecek, farklı veri türlerinin ortak formata dönüştürülmesi ve veri sözlüğü oluşturulması sağlanacak. Bunun yanı sıra bilgi yönetim sistemlerinde kullanılacak makine öğrenmesi uygulamaları da hayata geçirilecek.

VERİ ANALİZ MODÜLLERİ İYİLEŞTİRİLECEK

Öğretmen, öğrenci ve velilerin yapay zeka destekli sistemleri güvenli bir şekilde kullanabilmesini sağlamak amacıyla araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılacak. Ayrıca eğitimde yapay zeka kullanımını güvenli hale getirmek için çalışmalar yürütülürken veri güvenliği ve gizliliği konusunda düzenlemeler yapılacak. Verilerin doğruluğu ve bütünlüğü sağlanarak eğitim süreçlerine entegre edilen veri analiz modülleri iyileştirilecek ve Bakanlık birimlerinin ihtiyaçları karşılanacak. Eğitimde yapay zeka ekosistemini güçlendirmek amacıyla ulusal ve OECD, UNESCO gibi kuruluşlarla uluslararası iş birlikleri kurulacak. Bu iş birlikleri, eğitimde yenilikçi projelerin geliştirilmesini ve en iyi uygulamaların paylaşılmasını sağlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, kaliteyi artıracak 'yapay zeka ve büyük veri' hamlesiyle dijital dönüşümü destekleyerek geleceğin öğrenme deneyimini şekillendirecek.

Diğer Haberler

  1. YÖK Başkanı Özvar: Üniversiteler ‘Terörsüz Türkiye’ hedefini ele almalı
  2. Türk Medeni Kanunu'nun 100 yıllık serüveni, Medeni Hukuk Sempozyumunda ele alındı
  3. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Teknopark İzmir ve İYTEye 'Üstün Proje Ödülü'
  4. Düzce'de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi
  5. Sakarya, Zonguldak ve Kocaeli'nde eğitime ara verildi
  6. Giresun’da Enver Yücel Kültür Merkezi’nin temeli atıldı
  7. Uzmanından çocukların psikolojik güvenliği için ailelere öneriler
  8. Yeditepe Üniversitesi’nden 12 akademisyen ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde
  9. KTÜ'lü öğrenciler, uzaydan gelen sinyalleri yakaladı
  10. 2026-2027 dönemi burs ve kredi başvuruları başladı

© Copyright 2026

DHA