Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Okul Destek Projesi'nden 42 bin 534 çocuk yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca yürütülen Okul Destek Projesi'nden bu zamana kadar toplam 42 bin 534 çocuk yararlandı.

ABONE OL
Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)

Çocukların ailelerinin yanında, kendi sosyal çevreleri içerisinde sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sürdürebilmeleri amacıyla Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunan bakanlık, yalnızca ekonomik destekle sınırlı kalmıyor aynı zamanda çocukların kişisel gelişimleri ve sosyalleşmelerine katkı sunacak çalışmalar da yürütüyor.

'HALİHAZIRDA 20 BİN 464 ÇOCUĞA DESTEK VERİLİYOR'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu kapsamda SED hizmetinin etkinliğinin artırılması amacıyla 2017'den itibaren uygulanan Okul Destek Projesi'yle okul dışı vakitlerde çocukların bireysel ve sosyal gelişimlerine katkı sunuluyor. Proje kapsamında halihazırda 20 bin 464 çocuğa destek veriliyor. Proje ile ortaokul ve lise çağındaki çocukların psikososyal gelişimleri desteklenirken, akademik durumlarına yönelik rehberlik desteği de sağlanıyor. Okul Destek Projesi ile sanatsal, kültürel, sosyal, sportif ve akademik etkinlikler, kurslar ve eğitimler aracılığıyla sosyalleşerek yeteneklerini keşfeden çocukların sosyal ilişkiler kurma becerilerinin ve sosyal uyumlarının gelişmesi destekleniyor. Öte yandan 81 ilde bugüne kadar 29 bin 908'i ortaokul ve 12 bin 626'sı lise öğrencisi olan toplam 42 bin 534 çocuk projeden faydalandı" denildi.

Diğer Haberler

  1. Uğur Okulları, yeni kampüsüyle Denizli'de
  2. İYTE, disiplinlerarası yayın performansında Türkiye birincisi
  3. YÖK Başkanı Özvar: Üniversiteler koçluk ve rehberlik rolünü üstlenmesi gerekiyor
  4. Beykoz Üniversitesi’nde küresel enerji ve lojistik konuşuldu
  5. MEB'den gastronomi lisesi için protokol
  6. Bakan Tekin, il milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi
  7. Bahçeşehir Koleji’nin 372 öğrencisi yurt dışı üniversitelerden bin 448 kabul aldı
  8. Medipol'de tarih konuşmaları serisi başladı
  9. GENPROO 2026’da genç projeler ödüllendirildi
  10. İstanbul Kent Üniversitesi’nde ‘Gelecek için Eğitimi Yeniden Düşünme’ etkinliği düzenlendi

© Copyright 2026

DHA