Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Online dil öğrenme platformundan İngilizce iş mülakatı tavsiyeleri

Uluslararası iş yapan ya da küresel genişleme planları olan Türkiye merkezli pek çok şirketin, iş ilanlarında yabancı dil kriterine yer verdiğini ifade eden Preply Avrupa Bölge Müdürü Mustafa Ali Sivişoğlu, “Bazı şirketler, iş mülakatlarının bir bölümünü ya da tamamını İngilizce yapmayı tercih ederken, bu durum İngilizce konuşma pratiği az olan adaylarda endişeye sebep olabiliyor. Bu yüzden, İngilizce iş mülakatına hazırlanan adaylar için bir rehber hazırladık” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

İngilizce iş mülakatlarında başarılı olmak için yalnızca mülakat akışının çıkarılmasının, bu sorulara genel anlamıyla İngilizce iş jargonuyla hazırlanılmasının yeterli olmayabileceğini kaydeden Sivişoğlu, “Finans, hukuk, yazılım, tasarım gibi farklı sektörlerin günlük iş konuşmalarında sıkça kullandığı mesleki jargon ve terminolojinin İngilizce karşılıklarını derlemek ve bu kelimelerin anlamlarını öğrenmek, özellikle o işin uzmanıyla, üst yöneticiyle yapılan mülakatlarda çok faydalı olabiliyor. Adayların ilgili kelimelerin kullanıldığı bağlamları, kullanılma biçimlerini anlaması ve cümle içinde kullanmak için pratik yapması da önem arz ediyor. Öte yandan bir mülakata girmeden nasıl Türkçe hazırlık yapılıyorsa, şirket bilgilerinin, başarılarının, hedeflerinin araştırıldığı bir hazırlığın İngilizce de yapılması, adayların işe alınma şanslarını artırabiliyor. Daha fazla pratik için ise adaylar, hazırladıkları taslak soruları prova edebilir ve bu provaları videoyla kaydederek hangi noktalara dikkat etmeleri gerektiğini daha iyi tespit edebilir” diye konuştu. 

İNGİLİZCE İŞ MÜLAKATLARINDA EN ÇOK SORULAN SORULAR 

İnsan kaynakları profesyonelleri ve işe alım sorumlularının genelde kişilerin İngilizce konuşma yetkinliklerini ölçmek için, ne kadar akıcı konuşabildiklerine, kendilerini ne kadar takılmadan ifade edebildiklerine baktığını söyleyen Sivişoğlu, “Tam da bu sebepten, sorular da jenerik oluyor. ‘Tell me about yourself’ -Bize kendinizden bahsedin- gibi bir soruyla, kişilerin kendilerini ana dilleri olmayan bir dilde anlatmaları bekleniyor. Kişinin o role ilgisini, pozisyona duyduğu tutkuyu ve mesleğiyle olan ilişkisini ifade edebilme gücünü ölçmek için ‘Why are you interested in this role?’ -Neden bu işle ilgileniyorsunuz?- gibi bir soru da sıklıkla yöneltiliyor. Türkçe mülakatlarda da sıkça karşımıza çıkan ‘Kendinizi beş yıl sonra nerede görüyorsunuz?’, ‘Bu pozisyon için ücret beklentiniz nedir?’, ‘Neden şirketimizde çalışmakla ilgileniyorsunuz? ’gibi sorulara İngilizce mülakat kalıpları içinde rastlamak oldukça mümkün” ifadelerini kullandı. 

“DİL YETKİNLİKLERİ KONUŞMA PRATİĞİ YAPILMADIKÇA KÖRELEBİLİR” 

Üniversite eğitimini İngilizce alan adaylarda dahi dil yetkinliklerinin konuşma pratiği yapılmadıkça körelebildiğini hatırlatan Sivişoğlu, “Uzun süre araba kullanmazsanız, trafiğe çıkmaya çekinirsiniz. Bu çekinceyi birkaç direksiyon dersi alarak atabilirsiniz. Platformumuzdaki iş İngilizcesi odaklı nitelikli öğretmenler de tam olarak bunun için var. İngilizce temeli olanlar, internetten erişebildikleri, diledikleri yerden bağlanabildikleri, Yabancı iş İngilizcesi hocalarıyla yapacakları birkaç İngilizce konuşma pratiği dersiyle, akıcı İngilizce konuşma becerisini kolayca kazanabiliyor. 32 bini aşkın öğretmeni bir araya getiren ve online İngilizce kursları sunan platformumuzda herkes, kendi programına uygun bir ders takvimi oluşturabiliyor” dedi.

Diğer Haberler

  1. Öğrencilerin öğretmen ile alay ettiği olaya ilişkin polis incelemesi
  2. ÖSYM hafta sonu 3 sınav birden gerçekleştirecek
  3. TÜİK: Eğitim harcamaları yüzde 94,6 arttı
  4. YÖK Başkanı Özvar: Dünya sıralamasında 6 üniversitemiz ilk 500'e, 11 üniversitemiz ilk 1000'e girme başarısı göstermiştir
  5. Öğrencilerin alay ettiği öğretmene velilerden destek
  6. Türkiye, Bakü Cinema Breeze 2025 Film Festivali'nde konuk olacak
  7. ÖSYM ve YTB'den uluslararası öğrencilere ilişkin iş birliği
  8. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi
  9. ÖSYM Başkanı Ersoy: 30 bin 581 engellilik durumu bulunan aday sınavlara katıldı
  10. Yunus Emre Enstitüsünden ‘Temel İşaret Dili Eğitimi’

© Copyright 2025

DHA