Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Osmanlı’da ‘Yükseköğretimin Yeniden Şekillenmesi’ sempozyumla ele alınacak

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 12-13 Mayıs tarihlerinde ‘Dârülfünûn ve Yükseköğretimin Yeniden Şekillenmesi’ konusunun ele alınacağı bir sempozyum düzenlenecek.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, 12-13 Mayıs’ta “Sahn-ı Seman’dan Dârülfünûn’a Osmanlı’da İlim ve Fikir Dünyası VI: Dârülfûnun ve Yükseköğretimin Yeniden Şekillenmesi” sempozyumuna ev sahipliği yapacak.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Şahin, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mürteza Bedir gerçekleştirirken; açılış konuşmalarını ise YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Emre Dölen yapacak.

OSMANLI’DA BİLİMİN DÖNÜŞÜMÜ VE KURUMSALLAŞMASI

Pek çok akademisyen ve tarihçinin katılımıyla Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde 9 oturumda gerçekleştirilecek Sahn-ı Semân’dan Dârülfünûn’a Osmanlı’da İlim ve Fikir Dünyası Sempozyumu’nun odak noktasını Dârülfünûn ve bölümleri teşkil ederek medreseden üniversiteye geçiş süreçleri ve mekanizmaları ele alınacak.

DÂRÜLFÜNÛN HAKKINDA

İlk modern Türk üniversitesi olan Dârülfünûn; Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’da geliştirilen üniversite modelini Türkiye’ye uyarlamayı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Bilim dallarının yeniden sınıflandırıldığı ve yapılandırıldığı bu kurumda, yeni ve bilinmeyen pek çok bilim dalı da Türkiye’nin ilmi hayatına bu kurum vasıtasıyla girdi.

 

Diğer Haberler

  1. YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı
  2. TYT birincisi Miraç: Disiplinli çalışmak beni zirveye taşıdı
  3. Eğitim Gücü Sen’den eylem kararı
  4. BAU’da girişimci öğrencilere yatırım destek platformu
  5. 'YKS Tercih Süreci Öğrenci ve Veli Bilgilendirme Kılavuzu' yayımlandı
  6. Yunus Emre Enstitüsü’nün Kültür Akademileri ile Türkçe ve Türkoloji Yaz Okulları başladı
  7. Uzmanından üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyeler
  8. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan üniversiteye başlayan öğrencilere aylık 13 Bin 750 Lira başarı bursu
  9. MEB, İlkokullarda Yetiştirme Programı'nın kapsamını genişletti
  10. YKS sonuçları açıklandı

© Copyright 2026

DHA