Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ÖSYM: 2023- YKS'de ek yerleştirme süreci başladı

Ölçme, Şeçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023- Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre ek yerleştirme sürecinin başladığını, tercihlerin 12-17 Eylül'de yapılacağını duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

ÖSYM'nin web sitesinde yer alan duyuruda, "2023- YKS sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. Adaylar, 2023-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan bireysel olarak kendileri yapacaktır. Tercih işlemleri, 12 Eylül 2023 tarihinde saat 14.00'te başlayacak, 17 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir" denildi. 

2023-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu'na da yer verilerek, ek yerleştirme işlemlerinin, 2023- YKS Kılavuzu, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2023-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacağı bildirildi.

Diğer Haberler

  1. Öğrencilerin öğretmen ile alay ettiği olaya ilişkin polis incelemesi
  2. ÖSYM hafta sonu 3 sınav birden gerçekleştirecek
  3. TÜİK: Eğitim harcamaları yüzde 94,6 arttı
  4. YÖK Başkanı Özvar: Dünya sıralamasında 6 üniversitemiz ilk 500'e, 11 üniversitemiz ilk 1000'e girme başarısı göstermiştir
  5. Öğrencilerin alay ettiği öğretmene velilerden destek
  6. Türkiye, Bakü Cinema Breeze 2025 Film Festivali'nde konuk olacak
  7. ÖSYM ve YTB'den uluslararası öğrencilere ilişkin iş birliği
  8. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi
  9. ÖSYM Başkanı Ersoy: 30 bin 581 engellilik durumu bulunan aday sınavlara katıldı
  10. Yunus Emre Enstitüsünden ‘Temel İşaret Dili Eğitimi’

© Copyright 2025

DHA