Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ÖSYM Başkanı Ersoy: 13 yıl aradan sonra YÖS'ü uygulayacağız

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Ersoy, "Yurt dışından öğrenci kabulünde standartlaşmayı sağlamak amacıyla 13 yıl aradan sonra 'Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Sınavı'nı (TR-YÖS) uygulayacağız" dedi.

ABONE OL
Doğa Başak ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)

Yükseköğretim Kurulu'nun yurt dışından yabancı öğrenci kabulünde standartlaşmayı sağlamak üzere başlattığı TR-YÖS, 29 Ocak 2023 tarihinde yapılacak. TR-YÖS, farklı ülkelerden adaylara Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarına başvuruda kolaylık getirecek. Sınav, Türkiye’de 17 ilde ve yurtdışında Kuzey Kıbrıs Türk Kesimi dahil olmak üzere 9 ülkede toplam 27 sınav merkezinde uygulanacak. Geçerlilik süresi 2 yıl olan sınavda adaylara sayısal yetenek testinden 40 soru, temel matematik testinden 40 soru olmak üzere toplam 80 soru sorulacak. Sınav; Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça olarak gerçekleştirilecek.

ÖSYM’nin Türk üniversitelerine yurt dışından öğrenci kabulünde standartlaşmayı hedeflediğini belirten ÖSYM Başkanı Ersoy, "Yarım asırlık tecrübemizle, her yıl ortalama 11 milyon adaya sınav yapmaktayız. ÖSYM olarak yeni taleplere cevap vermeyi ve bu doğrultuda sınav çeşitliliğimizi artırmayı hedefliyoruz. Yurt dışından öğrenci kabulünde standartlaşmayı sağlamak amacıyla 13 yıl aradan sonra YÖS'ü uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

28 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan 2023 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2023/1) ise Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’da toplam 5 bin adayın katılımıyla gerçekleşecek. Sınavda emniyet görevlileri dahil toplam 333 kişi görev alacak.

Diğer Haberler

  1. Giresun’da Enver Yücel Kültür Merkezi’nin temeli atıldı
  2. Uzmanından çocukların psikolojik güvenliği için ailelere öneriler
  3. Yeditepe Üniversitesi’nden 12 akademisyen ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde
  4. KTÜ'lü öğrenciler, uzaydan gelen sinyalleri yakaladı
  5. 2026-2027 dönemi burs ve kredi başvuruları başladı
  6. COP31'de Türkiye İklim Okulu için paydaşlarla iş birliği yapılacak
  7. TED Ankara Koleji 95’inci yaşını kutluyor
  8. Bakan Tekin: 600 bin derslik inşa ettik
  9. BAU’dan 10 akademisyen 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları 2026' listesinde
  10. MEB'den 'Öğretmenler Günü' genelgesi

© Copyright 2026

DHA