Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ÖSYM Başkanı Ersoy: DİB-MBSTS'ye 50 bin 593 aday katılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'na (DİB-MBSTS), 43 il, 44 sınav merkezinde 50 bin 593 adayın katılacağını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, yaptığı yazılı açıklamayla DİB-MBSTS'nin cumartesi günü yapılacağını belirterek, "43 il, 44 sınav merkezinde uygulanacak olan DİB-MBSTS'ye toplam 50 bin 593 aday katılacak. Emniyet dahil 6 bin 918 görevli yer alacak. 146 bina ve 1673 salonda düzenlenecek sınav, saat 14.45'te başlayacak. Adaylar, saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 16.15'te sona erecek sınavda ek süre verilmesi uygun görülen engelli adaylar, 30 dakika ek sürelerini kullanabilecek. Sınavda adaylara, 60 soru için 90 dakika cevaplama süresi verilecek" ifadelerini kullandı.

Sınava katılacak adaylara, sınav yerlerine son dakika gitmemeleri uyarısında bulunan Ersoy, "Sınavdan en az yarım saat önce sınav yerine gitmeleri, kendileri açısından çok faydalı olacaktır. Kimlik kartları ve sınav giriş belgelerinin adaylarımızın yanında olması gerekmektedir. Sınava katılacak tüm adaylara başarılar, sınav görevlilerine de kolaylıklar diliyorum" dedi.

Öte yandan kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak.

Diğer Haberler

  1. Öğrencilerin öğretmen ile alay ettiği olaya ilişkin polis incelemesi
  2. ÖSYM hafta sonu 3 sınav birden gerçekleştirecek
  3. TÜİK: Eğitim harcamaları yüzde 94,6 arttı
  4. YÖK Başkanı Özvar: Dünya sıralamasında 6 üniversitemiz ilk 500'e, 11 üniversitemiz ilk 1000'e girme başarısı göstermiştir
  5. Öğrencilerin alay ettiği öğretmene velilerden destek
  6. Türkiye, Bakü Cinema Breeze 2025 Film Festivali'nde konuk olacak
  7. ÖSYM ve YTB'den uluslararası öğrencilere ilişkin iş birliği
  8. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi
  9. ÖSYM Başkanı Ersoy: 30 bin 581 engellilik durumu bulunan aday sınavlara katıldı
  10. Yunus Emre Enstitüsünden ‘Temel İşaret Dili Eğitimi’

© Copyright 2025

DHA