Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ÖSYM Başkanı Ersoy: ÖSYM, adaletin tesis edildiği yerdir

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "ÖSYM, 'Türkiye Yüzyılı' bilinciyle üzerine düşeni en etkin biçimde yerine getirmek için özveriyle çalışmaktadır. ÖSYM, kimsenin ayrıcalıklı olmadığının, hak edenin hakkını alacağının en büyük teminatıdır; adaletin tesis edildiği yerdir" dedi.

ABONE OL
Doğa Başak ÖZTÜRK-Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)-

ÖSYM'de, 15 Temmuz darbe girişiminin 7'nci yıl dönümü nedeniyle konferans düzenlendi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve İstanbul Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'ın katıldığı konferansta, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı bir video gösterildi. Ardından konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ersoy, 15 Temmuz'da Türkiye'nin devleti ve milletiyle omuz omuza vererek hain girişime karşı koyduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gösterilen direniş ve mücadele tüm dünyaya örnek olmuştur. Tarihin her döneminde şanlı zaferleri bulunan milletimiz, 15 Temmuz'da bunlara bir yenisini eklemiştir. Kahraman milletimiz, tarihinden gelen bilinç ile tanklara, uçaklara, kurşunlara karşı hiç tereddüt etmeden onurlu duruş sergilemiştir. Bu duruş, darbecilere ve emperyalist yapılanmalara vurulmuş bir tokattır. 15 Temmuz, tüm dünyaya karşı dün Çanakkale'de olduğu gibi; 'Türkiye Geçilmez' söyleminin göstergesidir" diye konuştu.

Türkiye'nin darbe girişiminden sonra tüm kurumlarıyla birlikte kısa bir zamanda toparlandığını söyleyen Prof. Dr. Ersoy, "Yaşanan sürecin ardından başta ÖSYM olmak üzere devletin tüm birimleri sorumluluklarını yerine getirdi. Bu sorumluluklardan en önemlilerinden bir tanesi içinde bulunduğumuz merkez; ÖSYM'dir. ÖSYM, 'Türkiye Yüzyılı' bilinciyle üzerine düşeni en etkin biçimde yerine getirmek için özveriyle çalışmaktadır. Kurum olarak koyduğumuz hedefler ve yakaladığımız başarılar aslında çok daha büyük bir hedefe hizmet etmektedir; o hedefimiz de büyük Türkiye ve adil bir dünya. ÖSYM, kimsenin ayrıcalıklı olmadığının, hak edenin hakkını alacağının en büyük teminatıdır. Adaletin tesis edildiği yerdir" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Hatay ve Malatya'da 6 Şubat'ta eğitime 1 gün ara verilecek
  2. Bursluluk sınavı başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı
  3. Bakan Tekin: Milli birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirecek güzel etkinlikler yapacağız
  4. Bahçeşehir Koleji'ne 'Yılın İtibarlısı' ödülü
  5. Yeditepe Üniversitesi'nden yeni nesil teknoloji ve girişimcilik modeli
  6. Girne Koleji Antalya'daki üçüncü kampüsünü Konyaaltı'nda açtı
  7. Eğitim-Bir-Sen ve KIBTES'in ortak Başkanlar Kurulu, KKTC’de toplandı
  8. İstanbul’da Uluslararası Spektroskopi Kongresi için kayıtlar açıldı
  9. 'Afetlerde Sağlık Ekonomisi, mühendislik ve yapay zeka alanlarında güçlü bir kesişimdir'
  10. Bakan Tekin, genç girişimcilerle buluştu

© Copyright 2026

DHA