Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ÖSYM: YDS/İngilizce ve ALES/2'ye 219 bin 831 aday katılacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, hafta sonu düzenlenecek Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/İngilizce) ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES/2) toplam 219 bin 831 adayın katılacağını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre; YDS/İngilizce 5 Temmuz Cumartesi, ALES/2 ise 6 Temmuz Pazar günü yapılacak. YDS/İngilizce; 81 ildeki 87 sınav merkezinde, 205 bina ve 2 bin 689 salonda düzenlenecek. 68 bin 666 adayın katılacağı sınavda emniyet görevlisi dahil 10 bin 533 kişi görev yapacak. Çoktan seçmeli 80 sorudan oluşacak sınavda 180 dakika cevaplama süresi olacak. 81 ildeki 92 sınav merkezinde, 386 binada 5 bin 781 salonda düzenlenecek ALES/2'ye 151 bin 165 aday katılacak. Sınavda emniyet görevlisi dahil 20 bin 201 kişi görev yapacak. 50'şer sorudan oluşan sayısal ve sözel testler uygulanacak. Sınavda adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek. Saat 10.15'te başlayacak sınavlar için adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Ek süre verilmesi uygun bulunan engelli adaylar, sınavlarda 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek. Kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri saat 10.00'a kadar açık bulundurulacak.

'2 SINAVA TOPLAM 702 ENGELLİ ADAY KATILACAK'

Sınavlarla ilgili yazılı değerlendirmelerde bulunan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, "YDS ve ALES, adayların bireysel kariyerleri kadar ülkemizin akademik ve kurumsal kapasitesini etkileyen önemli sınavlardır. Bu bakış açısıyla sınavlara hazırlıklarımızı yaptık. 81 ilde gerçekleştireceğimiz 2 sınava toplam 702 engelli aday katılacak. Sınavlara başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları sınav ücretinden muaf tutuldu ve bu haktan 1974 aday yararlandı. Sınava katılacak tüm adaylara başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. YÖK Başkanı Özvar: Öğrencilerimiz sınavlarından başka bir şey düşünmesin
  2. Temel eğitimde güncel başlıklar, '4'üncü Milli Eğitim Kongresi'nde masaya yatırılacak
  3. Eğitim Gücü Sen’den yüzde 44’lük üye artışı
  4. Eğitim-Bir-Sen, 444 bin 454 üye sayısına ulaştı
  5. 65 yaşında üniversiteden mezuniyet sevinci yaşadı
  6. Farklı ülkelerden gelen uzmanlar kanserde erken tanı için İstanbul’da buluştu
  7. ‘Global HackAtom’un ulusal aşaması Türkiye’de yapıldı
  8. YÖK'ten faaliyet izni kaldırılan İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne ilişkin açıklama
  9. 70 yaşında üniversiteden mezun oldu belgesini profesör oğlu verdi
  10. İstanbul Esenyurt Üniversitesi ile TTG International arasında iş birliği: VELOX OpenRAN laboratuvarı kuruluyor

© Copyright 2026

DHA