Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Özel Çocuklar Spor ve Eğlence Festivali başlıyor

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İstanbul Rumeli Üniversitesi özel eğitim alan çocuklar için yarın Üsküdar Burhan Felek Atletizm sahasında Özel Çocuklar Spor ve Eğlence Festivali (ENFEST) düzenliyor. Festivalde farklı engel grubuna sahip çocuklar survivor, empati, paravolley, goalball gibi spor ve eğlence parkurlarında keyifli vakit geçirecek.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

 

 Festivalle ilgili üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Can İkizler, “Üniversitemizin Spor Bilimleri Fakültesi Türkiye’de Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümüne sahip üç üniversiteden bir tanesidir. Bu bölümden mezun olacak öğrencilerin engelliler alanında daha vizyoner bir bakış açısıyla gelişmelerini sağlayacak birçok bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde bulunmaktayız. Üsküdar Burhan Felek Atletizm sahasında gerçekleştireceğimiz  Özel Çocuklar Spor ve Eğlence Festivali (ENFEST) kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile farklı engel grubuna dahil çocuklar survivor, empati, paravolley, goalball gibi spor ve eğlence parkurlarında buluşacaklar. Burada ilk hedefimiz özel çocukların hoş ve eğlenceli bir gün geçirmesi. Ayrıca performans değerlerini ölçmek için de bilimsel geçerliği kanıtlanmış test parkurları da oluşturarak çocukların spora yönelik yetenek ve becerilerini de analiz edeceğiz” dedi.

 “HER YIL GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

 Bu yıl ilki düzenlenecek olan ENFEST’i önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı ve uluslararası düzeyde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. H. İkizler, “Tüm halkımızı ve özel ailelerimizi farkındalık oluşturmak adına festivalimize katılımlarını bekliyoruz’’ diye konuştu.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Bakan Tekin: Çağdaş ve modern dünyayla uyumlu bir program ortaya çıktı
  2. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru tarihleri belli oldu
  3. Harvard, Oxford, Stanford'dan kabul alan öğrenciler İstanbul'da buluştu
  4. Bağcılar'da kütüphane sayısı artıyor
  5. Adana'da Yabancı Diller Zirvesi düzenlendi
  6. Türk Eğitim Derneği’nden, 19 Mayıs’a özel klip
  7. BAU dünyadaki en iyi genç üniversiteleri arasında yer aldı
  8. 'Bir Fikrin mi Var?'ın birincisine 1 milyon liraya varan yatırım desteği
  9. Bakan Tekin özel gereksinimli öğrencileri ziyaret etti
  10. Fatih'te öğrenciler TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda yaptıkları robotları sergiledi

© Copyright 2024

DHA