Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

“Pandemide 3 bin online ders, 11 bin aktif öğrenci, 60 bin saat ders kaydı yapıldı”

Kovid-19 salgını nedeniyle dünya genelinde eğitim, online çözümler ve uzaktan eğitim metodlarıyla sürdürülürken Altınbaş Üniversitesi, eğitimde pandemi dönemi raporunu açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü’nce salgının pandemi olarak ilan edilmesinden bu yana geçen yaklaşık bir yıllık sürede uzaktan eğitime dair rakamların paylaşıldığı açıklamada, “Pandemide 3 bin online ders, 11 bin aktif öğrenci, 60 bin saat ders kaydı yapıldı” denildi.

ABONE OL
İSTANBUL (DHA)

Uzaktan eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Altınbaş Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü Özge Deniz Dayıoğlu, kurum olarak 2016 yılından bu yana aktif olarak kullandıkları online eğitim altyapılarını, canlı ders ve materyal paylaşımı platformları sayesinde ani gelişen pandemi sürecine uygulayarak çok hızlı aksiyon alabildiklerini vurguladı. Pandemi ilanıyla birlikte üniversitede yürütülmekte olan yaklaşık 3 bin dersi, uzaktan eğitim platformlarına taşıyarak derslere başladıklarını ifade eden Dayıoğlu, bu süreçte üniversite bünyesindeki akademisyenlere çevrimiçi eğitimler verdiklerini ve soru-cevap etkinlikleriyle sistemin daha iyi kullanılmasını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

60 BİN SAATTEN FAZLA DERS KAYDI

İlerleyen dönemde derslerin yürütülmesinin yanı sıra ölçme ve değerlendirme çalışmaları da yaptıklarını ifade eden Dayıoğlu, “1 yıllık pandemi döneminde, uzaktan eğitim ile yürütülmüş yaklaşık 3000 ders gerçekleştirdik. Bu dönemde sisteme giriş yapan 11 binden fazla aktif öğrenci ve 600’e yakın akademisyenle aynı anda 135 kanalda canlı dersler yaptık. Bu süreçler sonunda oluşan 60 bin saatten fazla ders kaydı ile uzaktan eğitimde büyük bir başarıya imza attık” dedi.

Pandemi döneminde yapılan online oturumların, çevrimiçi ortamda çok daha kolay organize edilebildiğini ve bunun da işleyişi hızlandırarak verimliliği arttırdığını gördüklerini ifade eden Özge Deniz Dayıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin eğitimde dijital süreçlere dahil olarak eğitimin yeni boyutlarını deneyimlediklerine şahit olduk. Bahar döneminde edindiğimiz tecrübelerin ışığında, yapımızı geliştirerek güz dönemini de başarıyla tamamladık. Eğitimi dünya genelinde kısıtlayan bu zorlu süreçte öğrencilerimize kesintisiz bir eğitim hizmeti sunmuş olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz.”

Diğer Haberler

  1. Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat’tan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili açıklama
  2. 'Akran zorbalığının ilkokula inme nedeni dijital dünya'
  3. TEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması ödülü, Hacettepe Üniversitesi'ne takdim edildi
  4. YÖK: Veri Analizi Okulu, ilk dönemini tamamladı
  5. ÖSYM, hafta sonu 3 sınav birden yapacak
  6. Bakan Tekin: Eğitim öğretim süreçleri siyasi perspektifin ötesinde karar verilmesi gereken bir konu
  7. Uluslararası Kodlama Olimpiyatları’nda ilk 10’da iki Türk öğrenci yer aldı
  8. Bilfen Yayıncılık, ‘Maarif Modeli’ne uygun yeni probil dergileri ve kitaplarını tanıttı
  9. 811 öğrenci, lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderilecek
  10. YEE ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi arasında ‘Türkoloji Protokolü’ yenilendi

© Copyright 2025

DHA