Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Priştine’den Çanakkale’ye: Yerinde Tarih Projesi’ tamamlandı

Yunus Emre Üniversitesi ile Priştine Üniversitesi’nin iş birliğiyle yürütülen ‘Priştine’den Çanakkale’ye: Yerinde Tarih’ projesi, dört gün süren yoğun bir etkinlik takvimi sonrasında başarıyla tamamlandı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)- 

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın desteklediği ve Priştine Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü’nün iş birliğiyle yürütülen proje, tarih alanında uluslararası iş birliğine katkı sağladı. 24-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikler çerçevesinde, Priştine Üniversitesi Tarih Bölümü’nden 40’a yakın öğretim üyesi ve öğrenci, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen sempozyuma katıldı. Sempozyum, dünya genelinden tarihçileri bir araya getirerek, bilimsel diyalog ve tartışmalar için bir platform sundu. Katılımcılar ayrıca, Truva Antik Kenti ve Troya Müzesi’ni ziyaret ederek, bölgedeki arkeolojik kazılardan çıkarılan eserleri inceledi. Program, Conkbayırı ve Çanakkale Savaşları Destanı Tanıtım Müzesi ziyaretleriyle devam etti. Çanakkale’nin tarihi Aynalı Çarşı’sında yapılan alışveriş ve Bozcaada ziyareti, bölgenin kültürel zenginliğini keşfetme imkânı sundu. Gezinin son gününde katılımcılar, İstanbul’un tarihi ve modern yaşamın kesiştiği noktalarını keşfederken, yerel lezzetleri deneyimledi.

Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Yılmaz, projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve projenin uluslararası iş birliğini güçlendirdiğini, katılımcılara değerli deneyimler sunduğunu belirtti.

‘Priştine’den Çanakkale’ye: Yerinde Tarih’ projesi, tarihi ve kültürel mirasın korunması ve tanıtılması adına atılan önemli bir adım olarak kayda geçti. Projenin gelecek etkinliklerinde de benzer başarılar bekleniyor. (DHA)

Diğer Haberler

  1. YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
  2. YKS'de 1 soru iptal edildi, 1 sorunun cevabı değişti
  3. 'Eğitimden Bir Kare Ulusal Fotoğraf Yarışması’na başvurular başladı
  4. ÖSYM, 'Bilgi Güvenliği Sertifikası'nı yeniledi
  5. Öğretmenlere tiyatro eğitimi
  6. İstanbul Kent Üniversitesi’nden özel gereksinimli çocuklara yönelik proje
  7. Bakan Tekin, öğretmenlere hitap etti
  8. ‘ABD’de okuyan en başarılı 25 Türk Öğrenci Listesi’ açıklandı
  9. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde 23 pilot bröve alarak mezun oldu
  10. İbn Haldun Üniversitesi 8'inci mezunlarını uğurladı

© Copyright 2026

DHA