Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

SEDA’da eğitim gören 5 öğrenci, YKS’de ilk 500’e girdi

Sultangazi Belediyesi Eğitime Destek Akademisi'nde (SEDA) eğitim gören 314 öğrenci YKS’de ilk 50 bine girdi. Aralarından 5 SEDA öğrencisi ise ilk 500’e girmeyi başardı. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, yoğun talep gören eğitim kurumu SEDA’nın 7’nci şubesinin açılacağını duyurdu. Dursun, “Daha çok öğrencimize ulaşmak ve onları hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak adına eğitim öğretim dönemimizin başında 7’nci Şubemizi de hizmete açacağız. Gençlerimizin aldığı başarılar bizleri gururlandırıyor” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA) - 

Öğrencileri uyguladığı kişiye özgü eğitim modeliyle lise ve üniversite sınavlarına ücretsiz olarak hazırlayan SEDA eğitim gören 5 SEDA öğrencisi 2024 YKS sınavında sayısal, sözel ve eşit ağırlıkta ilk 500’e girdi. 314 öğrenci ise ilk 50 bine girmeyi başardı.

SEDA’NIN 7’NCİ ŞUBESİ AÇILIYOR

Zübeyde Hanım Mahallesi Aşık Veysel Kültür Merkezi’nde bir şube daha açılacağını belirten Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Velilerimizden gelen yoğun talep bizleri memnun ediyor. Daha çok öğrencimize ulaşmak ve onları hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak adına eğitim öğretim dönemimizin başında 7’nci Şubemizi de hizmete açacağız. Gençlerimizin aldığı başarılar bizleri gururlandırıyor. İlk 50 bine giren 314 öğrencimizi ve onları canla başla sınava hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Her şey gençlerimizin geleceği için” diye konuştu.

TERCİHTE DE DESTEK OLUYOR

SEDA öğretmenleri, öğrencileri en doğru üniversiteye yönlendirmek için rehberlik hizmeti de sunuyor. Öğretmenler, öğrencilere yetenek ve ileride istedikleri meslekler doğrultusunda yol gösterirken, onların kafasındaki soru işaretlerini de gideriyor. Üniversite için tercih yapacak öğrenciler 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’na kurulan çadırda ve aynı zamanda ilçede bulunan SEDA şubelerinde ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti alabiliyor. Tercih çadırı, ilçedeki tüm öğrencilere hizmet veriyor.

Diğer Haberler

  1. Öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme ve atama işlemleri için takvim belirlendi
  2. ‘ODTÜ Sanat’ 6 yıl sonra yeniden başlıyor
  3. 'Macaristan üniversiteleri Türk öğrenciler için Avrupa'nın eğitim ve kariyer üssü haline geldi'
  4. ÖSYM: 2026-MSÜ sonuçları açıklandı
  5. 'Yapay zeka beyni tembelleştirebilir'
  6. 2026-LGS başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı
  7. Türk öğrencilerden Kafkas Matematik Olimpiyatı'nda büyük başarı
  8. Yarın tüm okullarda ilk ders 'finansal okuryazarlık'
  9. İstanbul'da ara tatil sonrası ilk ders zili çaldı
  10. Okul öncesine yönelik 'Orman Haftası Etkinlik Takvimi' hazırlandı

© Copyright 2026

DHA