Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sözel birincisi Fatih: Hem soru çözdüm hem kitap okudum

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği YKS sonuçları açıklandı. Bahçeşehir Koleji Rize Kampüsü'nden Fatih Emre Düzcan, AYT sözelde Türkiye birincisi oldu. Dershane ve özel ders almadan, okulunun ve öğretmenlerinin katkısıyla hazırlık sürecini tamamladığını söyleyen Düzcan, "Bazı günler hiç soru çözmedim, sadece kitap okudum; bazı günler ise binden fazla soru çözdüm" dedi.

ABONE OL
İZMİR,(DHA)-

YKS, Alan Yeterlik Testi (AYT) sözel alanda Türkiye 1'incisi Bahçeşehir Koleji Rize Kampüsü öğrencisi Fatih Emre Düzcan oldu. Sınava sadece okulda aldığı eğitimle hazırlandığını söyleyen Düzcan, kendisinin birinciliği götüren başarısını şu sözlerle anlattı:

"Sınav süreci zorlayıcıydı. Ancak ailem ve okulumun desteği ile bu zorlu sürecin başarıyla tamamladım. Dershane ve özel ders almadan sadece okulda aldığım eğitim, öğretmenlerim ve ailemin destekleriyle başarıya ulaştım. Seneye sınava girecek olan arkadaşlarıma önerim, motivasyonlarını asla kaybetmesinler. Benim zaman zaman motivasyonumun düştüğü anlar oldu. Ancak çalışmayı hiç bırakmadım çünkü hayallerime ulaşacağım günün gerçekleşeceğine hep inandım. Hiç vazgeçmedim. Sonunda başardım."

'DÜZENLİ DERS ÇALIŞTIM'

Eğitim hayatı boyunca düzenli ders çalıştığını belirten Düzcan, kendisine sözelde Türkiye birinciliğini soru çözmesinin yanı sıra bol bol kitap okumasının sağladığını söyledi. Fatih Emri Düzcan şunları söyledi:

"Bazı günler hiç soru çözmeden sadece kitap okudum. Bazı günler ise binden fazla soru çözdüm. Kitap okumak her zaman motivasyonumu ve çalışmadığım anları değerli kıldı."

Başarılı öğrenci, üniversite sınav sonuçlarının açıklandığını sabah teyzesinin telefonuyla öğrendiğini söyledi. Fatih Emre Düzcan, ailesinin Türkiye birincisi olduğu haberini alır almaz çok mutlu olduğunu da belirtti. Kendisinin ise beklediği bir sonuç olmasına rağmen sonuçları gördüğünde ilk anda heyecana kapılıp inanamadığını dile getirerek, çocukluk hayali olan Hukuk Fakültesi'ne böyle bir başarı ile kazanmasının gururunu yaşadığını söyledi.

Denetimli Serbestlik Müdürü olan baba Yüksel Düzcan ise çocuğunun emeğinin karşılığını aldığını görmenin tarif edilemez bir mutluluk olduğunu söyledi. Gururlu baba, “Eşimle birlikte gözyaşları içinde oğlumuzu kutladık. Sürpriz olmayan bir başarı olmasına rağmen bize tarif edilemez duygular yaşattı. Çocukluğundan beri hep Hukuk Fakültesi'ne gitmek istiyordu, hayallerine kavuştuğu için çok mutluyuz" dedi.

 

Diğer Haberler

  1. Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat’tan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili açıklama
  2. 'Akran zorbalığının ilkokula inme nedeni dijital dünya'
  3. TEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması ödülü, Hacettepe Üniversitesi'ne takdim edildi
  4. YÖK: Veri Analizi Okulu, ilk dönemini tamamladı
  5. ÖSYM, hafta sonu 3 sınav birden yapacak
  6. Bakan Tekin: Eğitim öğretim süreçleri siyasi perspektifin ötesinde karar verilmesi gereken bir konu
  7. Uluslararası Kodlama Olimpiyatları’nda ilk 10’da iki Türk öğrenci yer aldı
  8. Bilfen Yayıncılık, ‘Maarif Modeli’ne uygun yeni probil dergileri ve kitaplarını tanıttı
  9. 811 öğrenci, lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderilecek
  10. YEE ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi arasında ‘Türkoloji Protokolü’ yenilendi

© Copyright 2025

DHA