Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TED Meşale Çarşısı, eğitime destek için Ankara’da kapılarını açtı

Türk Eğitim Derneği’nin (TED) başarılı ancak maddi imkanı sınırlı öğrencilerin eğitimine destek sağlamak amacıyla hayat geçirdiği Meşale Çarşısı’nın 8’incisi Ankara’da kapılarını açtı. Eğitime katkı sunmak isteyen katılımcıların bir araya geldiği etkinlikte, elde edilen tüm gelir TED’in burs fonuna aktarılacak.

ABONE OL
ANKARA, (DHA) -

Ankara’da bir otelde iki gün sürecek etkinlikte, el emeği ürünler, tasarım objeler, takı, kıyafet ve yılbaşı süsleri ziyaretçilerle buluşacak. TED Sosyal Hizmetler Komitesi tarafından yürütülen etkinlikten elde edilecek tüm gelir, başarılı ancak maddi imkânı sınırlı öğrencilerin eğitimlerine destek amacıyla TED’in burs fonuna aktarılacak. Gelenekselleşen TED Meşale Çarşısı, ziyaretçilerine sadece yılbaşı alışverişi imkânı sağlamayacak, aynı zamanda bir iyilik hareketine ortak olma fırsatı da sunacak. Meşale Çarşısında ayrıca, TED’in ‘Eğitimin Sigortası Öğretmenlerimiz’ projesinde yer alan kadın köy öğretmenlerinin yaptığı projelerin ürünleri de gönüllülerce satışa sunuldu.

‘YAKLAŞIK 3 BİNE YAKIN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ’

TED Sosyal Hizmetler Komitesi Başkanı Pelin Erhan, “Bu yıl 8’incisini düzenlediğimiz Meşale Çarşısı’nda yaklaşık 132 firmamız yer alıyor. 3 bine yakın ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Ankara’da beklenen bir etkinliğiz. Etkinliğimizden elde edilen tüm gelir, maddi imkânı sınırlı olan öğrencilerimize aktarılacak. Her yıl bu etkinliğe imza atmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Cennet Ulusoy, “9 yıldır TED ailesinin bir ferdiyim. Etkinliğe gönüllü olarak katıldım. Eğitime destek sağladıkları için tüm gönüllülerimize, Türk Eğitim Derneği ailesine çok teşekkür ederim. Burada olmaktan dolayı gururluyum” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Eğitim-Bir-Sen: PIKTES öğretmenleri kadroya geçirilmeli
  2. ‘Yarının Köyleri'nde çocuklara klasik müzik etkinliği
  3. Bosphorus Diplomasi Forumu başladı
  4. Gazi Üniversitesi'nin Kazakistan şubesi ilk öğrencilerini kabul etti
  5. İstinye Üniversitesi mezunundan yapay zeka tabanlı seyahat asistanı girişimi
  6. ÖSYM Başkanı Ersoy'dan YKS adaylarına 'tercih' uyarısı
  7. LGS kapsamındaki merkezi sınavın yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları açıklandı
  8. Yükseköğretimde öğrenci affı düzenlemesi yürürlüğe girdi
  9. ‘Geleceğin meslekleri bugünden şekilleniyor’
  10. Bakan Tekin: Sınav sisteminde değişiklik yok ama sorular müfredata uygun hale gelecek

© Copyright 2026

DHA