Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Temel eğitimde güncel başlıklar, '4'üncü Milli Eğitim Kongresi'nde masaya yatırılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 24-26 Haziran 2026’da İstanbul’da gerçekleştirilecek 4'üncü Milli Eğitim Kongresi: Temel Eğitim'de, temel eğitim süreci tüm yönleriyle ele alınacak.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıkta yapılan açıklamaya göre; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında eğitim politikalarının geliştirilmesine katkı sunulması, temel eğitim alanında yürütülen çalışmaların bilimsel bir perspektifle değerlendirilmesi ve güncel gelişmelerin ele alınması amacıyla '4'üncü Milli Eğitim Kongresi: Temel Eğitim', 24-26 Haziran’da Marmara Üniversitesi Maltepe Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nde düzenlenecek. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde, Marmara Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek kongre, akademisyenleri, öğretmenleri, eğitim yöneticilerini ve eğitim alanındaki diğer paydaşları bir araya getirerek bilgi ve deneyim paylaşımına imkan sağlayacak.

GÜNCEL BAŞLIKLAR ELE ALINACAK

Kongrede, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademelerine yönelik eğitim öğretim süreçleri, öğretim programları, ölçme ve değerlendirme yaklaşımları, kapsayıcı eğitim uygulamaları ile eğitimde dijitalleşme gibi güncel başlıklar ele alınacak. Ayrıca temel eğitim alanında karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri, bilimsel ve uygulama temelli bir bakış açısıyla değerlendirilecek. Temel eğitim politikalarının geliştirilmesine katkı sunulması hedefiyle düzenlenen kongre kapsamında öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, akademik bilgi ile uygulama arasındaki bağın güçlendirilmesi ve eğitim paydaşları arasındaki iş birliğinin artırılması amaçlanıyor.

KATILIM BAŞVURULARI 1 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Bildiri sunumları ve alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek panel oturumları aracılığıyla kongrenin eğitim alanına önemli katkılar sunması hedefleniyor. Kongreye ilişkin bildiri ve katılım başvuruları 1 Haziran 2026 tarihine kadar devam edecek. Başvurular, ‘temelegitimkongresi.eba.gov.tr’ adresi üzerinden yapılabiliyor.

Diğer Haberler

  1. Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuruları başladı
  2. TEDMEM’in ‘Eğitimde Yapay Zeka: Küresel Eğilimler ve Türkiye için Politika Önerileri’ raporu yayımlandı
  3. Öğretmenler mesleki çalışma programının ilk haftası çevrim içi gerçekleştirilecek
  4. İEÜ ve İYTE’den sağlık ve teknoloji alanında iş birliği
  5. Özel okullarda ücretsiz okutulacak öğrencilerin tercih başvuru işlemleri başladı
  6. YÖK Başkanı Özvar: Türkiye’nin stratejik alanlardaki iddiasını nitelikli insan kaynağıyla güçlendireceğiz
  7. Eğitim Gücü Sen’den önlük uygulamasına yönelik açıklama
  8. İstanbul Medipol Üniversitesi'ni tercih eden YKS şampiyonları konuştu
  9. Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Özat: Sahadan gelen taleplere duyarsız değiliz
  10. MEB, yeni eğitim-öğretim yılı için 81 ile genelge gönderdi

© Copyright 2026

DHA