Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Tarım ürünleri üretici fiyatları yıllık yüzde 27,50 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarım ürünleri üretici fiyatlarının nisan ayında yıllık yüzde 27,50 arttığını; aylık yüzde 0,45 azaldığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

TÜİK, Nisan 2025 dönemine ilişkin tarım ürünleri üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; tarım ürünleri üretici fiyatları, bir önceki aya göre yüzde 0,45 azaldı, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 12,31, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27,50 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 37,52 arttı.

Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 0,86 azalış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 3,71 artış, balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri, balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 8,79 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 8,33 azalış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 13,20 artış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 1,54 artış gerçekleşti.

EN YÜKSEK ARTIŞ TURUNÇGİLLERDE

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 121,05 artış ile turunçgiller oldu. Turunçgilleri yüzde 91,23 ile canlı kümes hayvanları ve yumurtalar takip etti. Aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup da yüzde 29,19 artış ile yine turunçgiller oldu. Turunçgilleri yüzde 20,57 ile tropikal ve subtropikal meyveler takip etti.

Diğer Haberler

  1. ASELSAN liseleri yerleştirmelerde zirveyi bırakmadı
  2. Mektebim Koleji ile Notmatix’ten yapay zeka destekli eğitim iş birliği
  3. Arel Üniversitesi ile HPE’den teknoloji profesyonellerini yetiştirmeye yönelik iş birliği
  4. Bakan Tekin: Sınav sistemine ilişkin bir değişiklik yok, soru havuzu yeni müfredata göre olacak
  5. LGS'de 2'nci nakil sonuçları açıklandı
  6. Eğitim Gücü Sen’in açtığı davada lisansüstü eğitim kararı çıktı
  7. 2026-DGS sonuçları açıklandı
  8. Eğitim-Bir-Sen: PIKTES öğretmenleri kadroya geçirilmeli
  9. ‘Yarının Köyleri'nde çocuklara klasik müzik etkinliği
  10. Bosphorus Diplomasi Forumu başladı

© Copyright 2026

DHA