Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türk ve Azeri öğrenciler ‘İki Ülke Bir Hikaye’ projesinde buluştu 

İSTEK Bilge Kağan Ortaokulu, Düğer Şehit Polis Mustafa Kılıç Ortaokulu ve Khazar University World School öğrencileri, MEB tarafından desteklenen eTwinning projesinde bir araya geldi. İki Ülke Bir Hikaye’ projesinde bir araya gelen öğrenciler, ortak bir tema çerçevesinde birlikte hikâyeler ve şiir yazdı. Proje, öğrencilerin farklı kültürlere dair bilgi ve deneyimleri öğrenmelerine, hayal güçlerini ve yazma becerilerini geliştirerek özgün edebiyat eserlerini ekip çalışması halinde ortaya koymalarına imkân sağlıyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) desteklediği eTwinning platformunda Türkiye ve Azerbaycan’dan bir araya gelen öğretmenler ikili öğrenci grupları oluşturdu. Belirlenen temalar doğrultusunda hikâyenin ilk bölümünü Türkiye’deki öğrenciler, ikinci bölümünü ise Azerbaycanlı öğrenciler yazdı. Projenin sonunda ortaya konulacak olan eserler e-kitap olarak yayımlanacak ve belirlenen tema çerçevesinde gezilen yerlerin fotoğrafları ile hikâye - şiir kitabı olarak basılacak. 

Projede İSTEK Bilge Kağan Ortaokulu, Düğer Şehit Polis Mustafa Kılıç Ortaokulu ve Khazar University World School yer alıyor.  20 öğrencinin yer aldığı projede öğrenciler; özgün eserler ortaya koyabilmeleri, grup çalışması halinde yazma yeteneklerini sergileyebilmeleri ve özgüven kazanmalarının yanı sıra, web-2 araçlarını aktif olarak kullanmayı ve kültürel değerleri öğrenme, öğretme fırsatı bulacaklar. 

ÖĞRENCİLER ARASINDAKİ ETKİLEŞİMİN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR 

“İki Ülke Bir Hikâye” projesi sürecinde yapılmakta olan öğrenci webinarlarıyla öğrenciler arasındaki etkileşimin en üst noktalara taşınması amaçlanıyor. 2022 Ocak ayında başlayıp 2022 Mayıs ayında sona erecek olan projede İstanbul, Burdur ve kardeş ülke Azerbaycan’daki öğrenciler yeni arkadaşlıklar edinmekle beraber kültürel farkındalıkları da öğrenme imkânı bulacak. Proje kapsamında öğrenciler; ortaya koyacakları özgün eserlere rehberlik olması amacıyla Almıla Aydın, Hamlet İsakhanlı, Hüsnan Şeker, Günel Eminova, Metin Özdamarlar ve Süleyman Bulut gibi yazarlarla görüşme imkânı buldular. 

Proje katılımcılarından İSTEK Bilge Kağan Ortaokulu Müdürü Abdülkadir Ün açıklamasında, “eTwinning’in ve bu çalışmanın bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerin ve okulların bu tür çalışmalara katılmaları konusunda teşvik edilmeleri ve eTwinning’in sunduğu kültürel aktarım ve eğitim fırsatlarını kaçırmamaları gerektiğini düşünüyoruz. eTwinning; küçük adımlarla büyük başarılara ulaşabilmenin kapılarını aralayan, kendini geliştirmek ve eğitimdeki yenilikleri keşfetmek isteyen herkes için fırsatların yer aldığı büyük bir dünyadır” dedi. 

 

 

 

Diğer Haberler

  1. 811 öğrenci, lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderilecek
  2. YEE ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi arasında ‘Türkoloji Protokolü’ yenilendi
  3. BAU, Küresel Kadın Zirvesi kapsamında ‘Legacies of Women Forum’a ev sahipliği yaptı
  4. Rehber köpek Kara, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi
  5. YÖK Başkanı Özvar: Yurt dışı ile bilim ve teknoloji alanında daha fazla iş birliği yapmak istiyoruz
  6. Okul Destek Derneği’nden öğrencilere bilgisayar bilimi ve yazılım dersi desteği
  7. Medeniyet Teknopark girişimcileri Fas’ta yatırım ve fırsatları yerinde inceledi
  8. ODTÜ'de 'Lefter' özel gösterimi gerçekleşti
  9. İklim kriziyle mücadelesiyle Forbes Türkiye’nin '30 Altı 30' listesine girdi
  10. RDÜ Mütevelli Heyet Başkanı Barış Çakmakçı'dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

© Copyright 2025

DHA