Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

YLSY kapsamında yurt dışında öğrenim görmeye hak kazananlar belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığınca, Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) kapsamında bakanlık bursuyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmeye hak kazanan adaylar açıklandı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

YLSY kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmeye hak kazanan adaylar, https://rebus.meb.gov.tr adresinden açıklandı. 2024 YLSY Burs Programı kapsamında, kurum kontenjanlarına yerleşerek belgelerini eksiksiz tamamlayan öğrenciler, yurt dışında resmi burslu olarak lisansüstü öğrenim görmeye hak kazandı. Yurt dışında resmi burslu olarak lisansüstü öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler, yükseköğretim kurumları ile kamu kurum ve kuruluşları adına 22 farklı ülkede lisansüstü öğrenim görecek. Resmi burslu öğrencilik hakkı kazanan öğrenciler için öğrenim görecekleri yükseköğretim kurumları ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt içi akademik danışman görevlendirilmesi sağlanacak. 2024 YLSY Burs Programı kapsamında resmi burslu statüde yurt dışında lisansüstü öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler için 2025'in Eylül ayında ‘Vizyon ve Farkındalık’ eğitimleri yapılması planlanıyor.

Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığınca 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun uyarınca yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 1929'dan bu yana yurt dışına gönderiliyor.

Diğer Haberler

  1. TÜBİTAK'taki uluslararası lider ve genç araştırmacılar programında destek alan 75 projeden 7'si İYTE'den
  2. Dünyanın dört bir yanından öğrencileri buluşturan 'Bilgi Buzkıranı' seferi başladı
  3. Kutlu: Üniversite tercihleri puana göre değil, başarı sıralamasına göre yapılmalı
  4. BAU Barbaros Kütüphanesi'nden yapay zeka destekli araştırma altyapısı
  5. Akıllı üretim sistemlerini yönetecek dijital fabrika operatörleri yetiştirilecek
  6. LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
  7. Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, CERN'deki ATLAS TRT Enstitü Kurulu Başkanlığına seçildi
  8. 'Üniversite öğrencilerinin yüzde 45'i depresyon ya da kaygı belirtileri gösteriyor'
  9. Türk Telekom'un yapay zeka destekli eğitim çözümlerinden LGS ve YKS’de başarı
  10. Eğitim Gücü Sen: Dersleri alan öğretmenlerinin vermesi talebimiz karşılık buldu

© Copyright 2026

DHA