Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

YÖK Başkanı Özvar, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Ahmed ile görüştü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Nabil Mohamed Ahmed ve beraberindeki heyetle görüştü.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Nabil Mohamed Ahmed, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar'ın davetlisi olarak 22-26 Ekim 2023 tarihleri arasında Türkiye'de resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Bakan Ahmed ve beraberindeki heyet, YÖK Başkanı Özvar'ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Türkiye Yükseköğretim Kurulu ile Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanlığı arasında yükseköğretim alanında iş birliğine yönelik mevcut mutabakat zaptı kapsamında sağlanan iyi düzeydeki ilişkilerin kapsamlı bir değerlendirilmesi yapıldı.

Özellikle Türk üniversitelerinin Cibuti Üniversitesinin akademik gelişimine sağladığı destekler ile bu desteklerin sürdürülmesi hususu değerlendirildiği görüşmede, yükseköğretimde iş birliğinin daha ileri bir aşamaya taşınmasına yönelik araştırma projeleri üzerinde duruldu. Bu vesileyle, Türkiye’de halihazırda öğrenim gören Cibutili öğrencilerin durumu da ele alındı.

Konuk Bakan'a ziyaretinde Cibuti'nin Ankara Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi'nin yanı sıra, Cibuti Üniversitesi Rektörü Dr. Djama Mohamed Hassan, Bakan Danışmanı Dr. Fahmi Ahmed Mohamed, Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanlığı Burslar Direktörü Mohamed Ibrahim Cheik, Öğrenci İşleri Direktörü Mahmoud Awad ve Burslar Finansmanı Direktörü Houmado Moussa Houmado da eşlik etti.  

Cibuti heyeti, Türkiye ziyareti kapsamında Ankara, Çankırı ve İstanbul’da çeşitli üniversitelerde temaslar gerçekleştirecek.

Diğer Haberler

  1. 65 yaşında üniversiteden mezuniyet sevinci yaşadı
  2. Farklı ülkelerden gelen uzmanlar kanserde erken tanı için İstanbul’da buluştu
  3. ‘Global HackAtom’un ulusal aşaması Türkiye’de yapıldı
  4. YÖK'ten faaliyet izni kaldırılan İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne ilişkin açıklama
  5. 70 yaşında üniversiteden mezun oldu belgesini profesör oğlu verdi
  6. İstanbul Esenyurt Üniversitesi ile TTG International arasında iş birliği: VELOX OpenRAN laboratuvarı kuruluyor
  7. MEB'den 'Özel Eğitimde Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi'
  8. Uluslararası Bilgi Buzkıranı Keşif Gezisi yarışması devam ediyor
  9. Spektroskopi alanının önde gelen bilim insanları İstanbul’da bir araya gelecek
  10. Teknoköprü Teknoloji Yatırım Hızlandırma Programı’nda mentorluk süreçleri başladı

© Copyright 2026

DHA