Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

YÖK Başkanı Özvar: Üniversitelerimizle ne kadar iftihar etsek azdır

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Üniversiteler zirai ürünlerde tabii, yerli tohumlarla bitki, meyve ve ağaç yetiştirilmesine hizmet etmektedir. Bu bakımdan üniversitelerimizle ne kadar iftihar etsek azdır" dedi.

ABONE OL
Doğa Başak ÖZTÜRK- Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)-

YÖK Başkanı Erol Özvar, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ayaş Bahçe Bitkileri Araştırma ve Uygulama İstasyonu'nu ziyaret etti. Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar ve kurum temsilcilerinin katıldığı organizasyonda Ayaş'ta yetişen doğal sebze ve meyveler katılımcılara ikram edildi.

YÖK Başkanı Özvar ve Rektör Ünüvar daha sonrasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne ait domates tarlasında köylülerle domates topladı.

Özvar, bulundukları Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Meslek Yüksekokulu'nun çalışan ve öğrencileri tarafından yetiştirilen bitkileri incelediklerini belirterek, "Şu sıralar tam mevsiminde Ayaş'ta domates yetişiyor. Hibrit olmayan, tamamen orijinal, yerli domateslerimizin üniversitemiz tarafından nasıl yetiştirildiğine burada şahitlik ettik.

Tamamen tabiatla uyumlu, enerji tasarrufu olan, suyu sağlıklı ve ilaçlamadan ziyade tabii olarak faydalı böcekler ile tarlaların, bahçelerin korunduğuna ve bitkilerin yetiştirildiğine şahit olduk" ifadelerini kullandı.

'ELİMİZDEN GELEN KATKIYI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Üniversitelerin, Türkiye'nin bölgesel kalkınma, ziraat, sanayi ve hayvancılığına çok önemli katkılarda bulunduğunu aktaran Özvar, "İlgili bakanlıklarla beraber bizler YÖK olarak ülkemizin gelişmesine elimizden gelen en fazla katkıyı vermeye çalışıyoruz. Bu katkı sadece nitelikli öğrencilerin yetiştirilmesiyle değil, aynı zamanda uygulamada çalışan araştırmacıların da yetiştirilmesine mümkün olduğu kadar katkı vermeye çalışıyoruz.

Bu bakımdan inşallah önümüzdeki dönemde çok daha güzel sonuçların elde edileceğini buradan sizlerle paylaşmak isterim. Üniversiteler zirai ürünlerde tabii, yerli tohumlarla bitki, meyve ve ağaç yetiştirilmesine hizmet etmektedir. Bu bakımdan üniversitelerimizle ne kadar iftihar etsek azdır" diye konuştu.

YÖK Başkanı Özvar, 2023-2024 akademik yılın hayırlı uğurlu olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.


Diğer Haberler

  1. 450 binden fazla kadın 'Okuryazarlık Seferberliği' ile okuma yazma öğrendi
  2. Türkiye, PISA 2025'te her alanda sıralamasını yükseltti
  3. 2026-DGS yerleştirme sonuçları açıklandı
  4. Tera Holding, Fethiye’ye 20 derslikli Anadolu lisesi kazandıracak
  5. Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliğiyle ilgili yeni duyuru yayımlandı
  6. İstanbul'da 'Okula Uyum Haftası' başladı
  7. TÖDER'den yeni eğitim öğretim yılı öncesi değerlendirme toplantısı
  8. PISA 2025 sonuçları, 8 Eylül'de açıklanacak
  9. Öğretmen önlüğü standartları belirlendi
  10. Uçurtmalar, Gazzeli çocuklar için umuda yükselecek

© Copyright 2026

DHA