Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

YÖK, COP31 akademik hazırlık sürecini başlatıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'nin ev sahipliğinde 9-20 Kasım'da gerçekleştirilecek COP31 öncesinde üniversitelerin bilimsel katkılarını ortak bir çatı altında buluşturacak akademik hazırlık sürecini başlatıyor.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Yükseköğretim Kurulu ev sahipliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katılımıyla 4 Ağustos'ta düzenlenecek 'COP31 Yolunda Bilim Diplomasisi: Akademi Lansmanı'nda, Türkiye'deki 208 üniversitenin COP31'e sunacağı bilimsel, teknolojik ve toplumsal katkılara ilişkin ulusal akademik katılım modeli kamuoyuyla paylaşılacak. Lansmana, üniversitelerin rektörleri, COP31 koordinasyonundan sorumlu rektör yardımcıları ile araştırma, bilim, teknoloji ve yenilik kurumlarının temsilcileri katılacak. Toplantıda, üniversitelerin araştırma projeleri, teknolojik çözümleri, uluslararası iş birlikleri ve COP31 öncesinde yürütecekleri akademik faaliyetlerin ortak bir yapı içinde koordine edilmesine yönelik yol haritası ele alınacak. Lansmanla birlikte başlatılacak süreçte, Türkiye'nin yükseköğretim ve araştırma kapasitesinin COP31'e yönelik ortak bir akademik katkıya dönüştürülmesi hedefleniyor. Aynı modelin, COP31 döneminde farklı ülkelerden üniversiteler ve araştırma kuruluşlarıyla yürütülecek uluslararası akademik iş birliklerine de zemin oluşturması öngörülüyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, lansman öncesinde yaptığı yazılı değerlendirmede, "İklim değişikliğiyle mücadelede en güçlü dayanağımız bilim, en etkili yöntemimiz iş birliği, en kalıcı mirasımız ise birlikte geliştirdiğimiz çözümler olacaktır" dedi.

Diğer Haberler

  1. Mektebim Koleji’nden 3 yeni kampüs: Beylikdüzü, Bahçelievler ve Zonguldak Ereğli
  2. Tek öğrencisi olan okulda, artık iki öğrenci var
  3. Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk ders zili çaldı
  4. Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Özat’tan 2026-2027 eğitim öğretim yılı mesajı
  5. İlkokul, ortaokul ve liselerde Medya ve Bilgi Okuryazarlığı Kulüpleri kuruluyor
  6. TEDMEM: Türkiye, PISA 2025’te üç alanda performansını artıran OECD ülkesi oldu
  7. Uzmanından yapay zeka uyarısı: Geç kalanlar taklitçi konumunda kalacak
  8. Ankara'da ilk ders heyecanı
  9. Bakan Tekin'den öğretmenlere ve bakanlık personeline mesaj
  10. İHH 22 ülkede 10 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtacağını duyurdu

© Copyright 2026

DHA