Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

YÖK: Lisans eğitimi 3 yılda tamamlanabilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yükseköğretim sistemini daha verimli ve uluslararası standartlarla uyumlu hale getirmek amacıyla kapsamlı bir reform süreci başlattı. İsteyen ve başarılı olan öğrenciler, lisans eğitimlerini 3 yılda tamamlayıp, mezun olabilecek.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre; yükseköğretim sistemini daha verimli, esnek ve uluslararası standartlarla uyumlu hale getirmek amacıyla kapsamlı bir reform süreci başlatıldı. İsteyen ve başarılı olan öğrenciler, lisans eğitimlerini 3 yılda tamamlayıp mezun olabilecek. Bu kapsamda ders planlarının sadeleştirilmesi, kredi sisteminin yeniden yapılandırılması ve yaz okullarında üst sınıftan ders alma yönündeki çalışmalar devam ediyor. Düzenlemeyle yükseköğretimde kalite ve verimliliğin artırılması hedefleniyor.

YÖK Başkanı Erol Özvar, yaptığı yazılı açıklamada, ders içeriklerinin sadeleştirileceğini ve öğrencilere yüklenen çok sayıda ders sayısının azaltılacağını belirtti. Bu sayede öğrencilerin proje yapmaya, uygulamaya ve araştırmaya yönlenebileceğini vurgulayan Özvar, yapılacak değişikliklerle birlikte birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi öğrencilerin lisans programlarını 3 yılda tamamlama imkanına kavuşabileceğini belirtti. Gerçekleştirilecek reformlarla, yükseköğretim sisteminin daha verimli ve uluslararası standartlarla uyumlu bir yapıya ulaşacağını ifade eden Özvar, "Artık yalnızca teorik bilgiye dayalı değil, öğrencilerimizi mesleki tecrübe ile erkenden buluşturan, onları hem bilimsel araştırmaya hem de iş dünyasına güçlü şekilde hazırlayan bir yaklaşımı merkeze alıyoruz" dedi.

Diğer Haberler

  1. 'Üniversitelerde geleceğin yetkinliklerine uygun eğitim modeli yaygınlaşıyor'
  2. 'Öğretmenlik Mesleğine Hazırlık Eğitimi Yönetmeliği', Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. Eğitim Gücü Sen Başkanı Özat'tan servis şoföründen öğretmene şiddet açıklaması
  4. Üniversiteler ve öğrenciler tarafından 15 bin 395 sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi
  5. ÖSYM, pazar günü 3 sınav düzenleyecek
  6. Bakan Tekin, öğrencilerin hazırladığı ‘Haberimiz Olsun’ bültenine konuk oldu
  7. Bakan Tekin: 12 Mart, tarihin sinesine nakşedildiği mümtaz bir dönemeçtir
  8. Bakan Tekin: Bütün derdimiz, Anadolu’nun birlik kültürünü gelecek kuşaklara aksettirmek
  9. Uzmanlar uyardı: 'Siber zorbalık çocukların odasına kadar girdi'
  10. 2025 yılı sözleşmeli öğretmen ek atama sonuçları açıklandı

© Copyright 2026

DHA