Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, görevine başladı

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Evren Yaşar, Prof. Dr. Ahmet Karadağ'dan görevi devraldı.

ABONE OL
Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,(DHA)

Bozok Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen devir teslim töreninde rektörlük cübbesi giyen Prof. Dr. Evren Yaşar görevine başladı. Rektörlük makamının çok özel ve güzel bir makam olduğunu belirten Yaşar, "Ben de daha önce rektörlük yapmış bir kişi değilim. Yöneticilik tecrübem çok fazla. Tıp doktoruyum ve hastane tecrübem daha çok, bununla beraber diğer branşlara da uzak değilim" dedi. 

Prof Dr. Evren Yaşar, tıp kökenli bir rektör olarak sürecin sadece tıp fakültesiyle ilgili olmayacağını ifade ederek, "Bölgenin imkan ve kabiliyetleri konusunda bunu kalkınmaya yönelik, Yozgat'ın ihtiyacı ne varsa bunu beraber yapacağız. O yüzden bunu yapabilmemiz için de doğru iletişim gerekiyor. Basın mensupları, bölgenin ileri gelenleri, bölgenin halkı, neye ihtiyacı var? Bozok üniversitemizden ne istiyor? Ülkemiz ne istiyor? Bunu doğru anlayıp hep beraber öğretim üyeleri olarak da ülkemiz ve bölgemiz için güzel insanlar yetiştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından rektörlük cübbesini giyen Prof Dr. Evren Yaşar, Bozok Üniversitesi Senato üyeleriyle ilk toplantısını yaptı.

Diğer Haberler

  1. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı
  2. Uğur Okulları Model Birleşmiş Milletler Konferansı başladı
  3. İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı giriş belgeleri erişime açıldı
  4. ‘Çocuklara güven veren mesajlar verilmeli’
  5. EKPSS, 115 binden fazla adayın katılımıyla pazar günü 81 ilde yapılacak
  6. ‘Çocuklar en çok yetişkin tepkilerinden etkileniyor’
  7. Sağlıkta yapay zeka ve etik MEDTRUST’ta masaya yatırıldı
  8. EUA Konferansı İstanbul’da başladı: Üniversiteler için yeni yol haritası ele alınıyor
  9. 'Şiddetin önlenmesinde kısa ve uzun vadeli çözümler gerekli'
  10. Eğitim Gücü Sen Başkanı Özat: Okullardaki güvenlik önlemleri yeniden ele alınmalıdır

© Copyright 2026

DHA