Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

12 milyar TL yatırımla Tuzla'ya Biyoteknoloji Vadisi geliyor

Dünyada görülen koronavirüs salgınından sonra biyoteknoloji, genetik ve mikrobiyoloji alanlarındaki çalışmalar ve yenilikler de dikkat çekerken, İstanbul'un Tuzla ilçesine toplam 12 milyar TL'ye Biyoteknoloji Vadisi kurulacak. Biyoteknoloji Sanayicileri Derneği (BİYOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, "6 ay içerisinde temel atıp, 2 yıl içerisinde üretime başlamayı planlıyoruz. Biyoteknoloji Vadisi’nde yurt dışından yatırımcılar da yer alacak.Bu merkezde 30 bin kişiye istihdam sağlayabileceğiz" dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Türkiye’nin, gelecekte dünyanın ekonomi dengelerini belirleyici bir konumda bulunması için biyoteknoloji alanında söz sahibi olan, bilimsel alanda ilk başvurulacak ülkeler arasında yer alması gerektiğini belirten Dr.Varlıbaş, BİYOSAD olarak önemli bir proje gerçekleştirildiğini ve yurtdışındaki benzer yapılanmaların incelenerek Biyoteknoloji Vadisi kurulması yönünde adımlar atıldığını söyledi.


HASTALIKLARA KARŞI KORUYUCU MOLEKÜLLER GELİŞTİRİLECEK


BİYOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında aldığı patent, faydalı model gibi yenilikçi çalışmaları ile dünyadaki konumunu güçlendireceğini vurgulayarak, Biyoteknoloji Vadisi Projesi ile ilgili detayları şöyle paylaştı: “BİYOSAD olarak Biyoteknoloji Vadisi Proje çalışmalarımızı tamamladık ve iki ay önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurduk. Projemizi İstanbul Tuzla’da hayata geçireceğiz, toplam 12 milyar TL’lik bir yatırımı içeriyor. 6 ay içerisinde temel atıp, 2 yıl içerisinde üretime başlamayı planlıyoruz. Biyoteknoloji Vadisi’nde yurt dışından yatırımcılar da yer alacak. Start-up’lara da fırsatlar verilecek. Vadide; ihracat kilogram fiyatı en az 10 bin dolar olan yenilikçi ilaç ve malzemeler üretilecek. Hastalıklara karşı koruyucu, önleyici projeler geliştirilecek. Aşı formülleri oluşturulacak. Yalnızca sağlık alanında değil tüm sektörlerle ilgili yenilikçi çalışmalar gerçekleştirilecek. Vadiden yılda 27 milyar liralık ihracat yapılabilecek. Yeni moleküllerin ortaya çıkarılması için bir merkez olacak. Bu merkezde 30 bin kişiye istihdam sağlayabileceğiz"

Diğer Haberler

  1. CarrefourSA, CDP değerlendirmesinde ‘Triple A’ skoruna ulaştı
  2. Bakan Şimşek: Bütçe performansımız hedeflerle uyumlu seyrediyor
  3. BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
  4. Bakan Göktaş: Toplam 1 milyar 844 milyon lira tutarındaki SED ödemesini hesaplara yatırdık
  5. Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
  6. Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
  7. TÜİK: İnşaat üretimi martta azaldı
  8. TCMB: Piyasa katılımcılarının yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 28,94
  9. TÜİK: Ücretli çalışan sayısı martta arttı
  10. Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı

© Copyright 2026

DHA