Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

2025 yılı YOİKK Eylem Planı yayımlandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 yılı Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Eylem Planı'nın yayımlandığını duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yatırım ortamının daha öngörülebilir, rekabetçi ve yatırımcı dostu yapısının güçlenmesi hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydederek, "Ulusal ve uluslararası yatırımcıların karşılaştığı yasal, idari ve bürokratik sorunlara çözüm üretilmesi, özel sektör yatırımlarının desteklenmesi, sürdürülebilir iş ve istihdam imkanlarının güçlendirilmesi ve ihracat odaklı üretimin teşvik edilmesi konularında atacağımız adımları, kamu ve özel sektörün yakın iş birliğinde, katılımcı bir yaklaşımla Başkanlığını yürüttüğüm Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantılarında ele alıyoruz. Bu kapsamda son Kurul toplantısında ele aldığımız 2025 yılı YOİKK Eylem Planı hazırlıkları tamamlanmış ve bugün itibarıyla yayınlanmıştır" dedi.

'39 EYLEMDEN OLUŞUYOR'

Yılmaz, "Eylem planı; sanayide dönüşüm, yeşil enerji ve iklim, dijital ekonomi düzenlemeleri, lojistik ve iletişim altyapısı, teknogirişim ekosistemi, nitelikli iş gücü ile yatırım kolaylığı ve öngörülebilirliği hususlarında yatırım ortamını doğrudan etkileyen ve ülkemizin ekonomik büyümesine, istihdamına ve sürdürülebilir kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak olan 39 eylemden oluşmaktadır. Tüm paydaşların kararlılığı ve iş birliğiyle, bir yıllık dönem içerisinde gerçekleştirilmesi hedeflenen eylemlerin etkili bir şekilde hayata geçirilmesini yakından takip edeceğiz. Eylem planımızın hazırlanmasında emeği geçen kurumlarımıza, görüş ve önerileri ile katkı sunan STK'larımıza teşekkür ediyorum. Eylem planımız sanayi sektörümüz ve yatırımcılarımız başta olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. TÖSHİD Nane ile devam
  2. Bakan Bolat: 2,5 yılda tüketiciyi korumaya yönelik 6,8 milyar lira ceza uygulandı
  3. Akkuyu Nükleer A.Ş., 'Açık Kapı Günü 2025' etkinliğine ev sahipliğini yapacak
  4. Yemeksepeti, Kurye Festivali’nde iş ortaklarını ağırladı
  5. Rabi Mobilya'dan üretim kapasitesini 25 bin adede çıkaracak yeni yatırım
  6. TOBB: Kasım ayında kurulan ve kapanan şirket sayısı azaldı
  7. TÜİK: Sosyal koruma harcaması yüzde 84,1 arttı
  8. TÜİK: Tüketici güven endeksi yüzde 1,8 azaldı
  9. Kozmetikte 'sahte ürün' ve 'influencer' sorunu
  10. Luxera GYO, NEW ERA 2030 vizyonuyla 2026’da 4 yeni projeye başlayacağını duyurdu

© Copyright 2025

DHA