Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

2'nci Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi sona erdi

Türkiye’de tarımın öncü şirketlerinden HEKTAŞ’ın, Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki Tarımsal İnovasyon, Eğitim ve Deneyim Merkezi F.A.R.M.’da düzenlediği 2’nci Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi sona erdi. Dünyanın dört bir yanından gelen 81 bilim insanı, geleceğin tarımında uygulanacak yöntemleri konuştu.

ABONE OL
BURSA, (DHA) -

 

HEKTAŞ, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte 40 yerli ve uluslararası sektör paydaşı da sergi alanında kurdukları stantlarla yer aldı.

HEKTAŞ’ın Bursa Orhangazi’deki Tarımsal İnovasyon, Eğitim ve Deneyim Merkezi F.A.R.M.’da 15-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği kongre sona erdi. HEKTAŞ’ın, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi iş birliğinde düzenlediği etkinlikte 5 kıtada 20 ülkeden 81 uluslararası bilim insanı davetli konuşmacı olarak yer aldı. 300’ü uluslararası toplam 600 konuğun katıldığı kongrenin açılış dersini, 2006 yılında RNA etkileşimi üzerine yaptığı çalışmalarla Nobel Tıp Ödülü’nü kazanan ABD’li biyoloji profesörü Craig Mello verdi.

Moleküler entomoloji, moleküler bitki patolojisi ve moleküler ot bilimi alanlarında uzman isimler, dört gün boyunca düzenlenen oturumlarda bitki mikolojisi, bitki virolojisi, bitki bakteriyolojisi ve entomoloji başlıklarında son bulgularını ve yenilikçi tarım uygulamalarını meslektaşları ve sektör paydaşlarıyla masaya yatırdı.

Kongrede 167 sözlü, 53 posterli sunum gerçekleştirilirken, 40 yerli ve uluslararası sektör paydaşı da sergi alanında kurdukları stantlarla yer aldı.

BİTKİ KORUMADA MOLEKÜLER STRATEJİLER

Kongre, tarımsal üretimde önemli verim kaybına yol açan zararlı böcekler, hastalık etmenleri ve yabancı otların mücadelesinde çevre dostu biyolojik ve moleküler yaklaşımların öne çıktığı bir dönemde gerçekleştirildi.

Yenilikçi ‘biyomoleküler bitki koruma stratejilerinin’ dünyaya tanıtımını sağlayan en önemli platform olarak görülen kongrede, doğal örümcek zehrinden geliştirilen peptit-bazlı insektisitlerden sadece bir hedef organizmayı kontrol eden dsRNA-bazlı pestisitlere kadar yeni nesil birçok biyopestisitler bilim dünyasına ve sektör paydaşlarına tanıtıldı.

Diğer Haberler

  1. HAK-İŞ'ten 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu' açıklaması
  2. Türk-İş Genel Başkanı Atalay: Asgari ücret, ne asgari ücretlinin, ne kamuoyunun ne de bizim kabul edeceğimiz bir rakam değil
  3. Dünya Bankası Gubu'ndan Türk şirketine yatırım
  4. Asgari ücret 28 bin 75 TL oldu
  5. 2026 ihracat hedefi 282 milyar dolar
  6. Çetaş Otomotiv yöneticisi Türegün'e gold ödül
  7. Cevdet Yılmaz: Yenilenebilir enerjide daha fazla mesafe almamız lazım
  8. İstanbul Havalimanı, Londra ve Paris’i geride bıraktı, Avrupa’nın lideri oldu
  9. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3'üncü kez toplanacak
  10. Toroslar EDAŞ'tan Hatay'a 52 milyon TL'lik enerji güvenliği projesi

© Copyright 2025

DHA