Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Akdeniz Chemson Ege’nin İhracat Yıldızları listesinde yer aldı

Akdeniz Chemson, Ege İhracatçı Birlikleri’nin hazırladığı ‘İhracatın Yıldızları’ listesinde, 154 milyon doları aşan ihracat tutarı ile kimya alanında en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci şirket oldu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) - 

 

PVC stabilizatör üreticisi Akdeniz Chemson, Ege İhracatçı Birlikleri’nin belirlediği ‘İhracatın Yıldızları’ listesinde, kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında, 154 milyon 82 bin 841 dolarlık dolarlık ihracat rakamıyla bu yıl da bölgeden en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci şirket oldu.

FİRMA 110 ÜLKEYE SATIŞ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Son dönemde yatırımlarıyla üretim kapasitesini artıran şirket, Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika, Ortadoğu, ABD, Çin, Brezilya ve Avustralya’da faaliyetlerini sürdürüyor. Firma, halen yaklaşık 110 ülkeye satış gerçekleştiriyor.

Bu yıl 100'üncü kuruluş yıldönümünü kutlayan Ege İhracatçı Birlikleri, Akdeniz Chemson’la birlikte toplam 58 firmaya, 2022 yılında bölgeden gerçekleştirilen 18 milyar 300 milyon dolarlık ihracata katkılarından dolayı 21 kategoride 61 ödül verdi.

Akdeniz Chemson, üretimlerini gerçekleştirdiği Ege bölgesinde güçlü bir oyuncu olmayı sürdürüyor. Firma hayata geçirdiği yatırımlar ve üretim gücüyle gelecek dönemde de bölgenin gelişimine ve Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam edecek.

 

 

Diğer Haberler

  1. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'faiz politikası' haberlerine yalanlama
  2. THY, 133 ülkede 351 şehre uçuş düzenliyor
  3. Bakan Yumaklı, Konya Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti
  4. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan talep daralması uyarısı
  5. Çevrim içi yemek platformlarının komisyon bedellerine şeffaflık düzenlemesi
  6. Belediye Başkanı Alemdar: Adapazarı-Hendek arası demiryolu ulaşımı için ilk adım atıldı
  7. Rusya ve Özbekistan nükleer ve ilgili alanlarda iş birliği için yol haritası imzaladı
  8. Bakan Bolat, Suudi Arabistan Büyükelçisi Abualnasr'ı kabul etti
  9. Petrol Ofisi’nden bin TL'lik yakıt alımına kampanya
  10. AJet Genel Müdürü Sarp: Başkentimizi dünya başkentlerine bağlama gururunu yaşıyoruz

© Copyright 2026

DHA