Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Akfen GYO, portföy değerini 600 milyon Euro'ya çıkardı

Gayrimenkulün farklı alanlarında yatırımlar yapan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (Akfen GYO) portföy değeri de yükseliyor. Şirketin geçen yılın sonunda 435 milyon Euro olan toplam değeri 600 milyon Euro’ya çıktı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Türkiye, KKTC ve Rusya’da sahibi olduğu 20 otel, 1 tatil köyü, 2 öğrenci yurt kompleksi ve 1 ofis binasından oluşan, 2022 yılında da şu anda yatırım aşamasında olan İstanbul Söğütlüçeşme, Bodrum Yalıkavak ve Kıyıkışlacık arsalarını portföyüne katan Akfen GYO’nun toplam portföy değeri 600 milyon Euro’ya çıktı.

Kira geliri elde ettiği Türkiye, KKTC ve Rusya’da sahibi olduğu 20 otel, 1 tatil köyü, 2 öğrenci yurt kompleksi ve 1 ofis binasından oluşan portföyünün yanı sıra şu anda yatırım aşamasında olan İstanbul Söğütlüçeşme, Bodrum Yalıkavak ve Kıyıkışlacık arsalarını bünyesine katan Akfen GYO’nun geçen yılın sonunda portföy değeri 435 milyon Euro'ydu. 

YENİ ARSA ALIMLARIYLA PORTFÖYÜNÜ ÇEŞİTLENDİRİYOR

Öte yandan Akfen GYO sahibi olduğu portföyü gayrimenkulün farklı alanlarında çeşitlendirmeye devam ediyor.

Bodrum Yalıkavak'ta tüm ruhsat ve izinleri hazır olarak satın aldığı 22 bin metrekarelik arsada villa projesi geliştirecek Akfen GYO, inşa edilecek bu villaların satışıyla mevcut gelirlerine ek yeni gelir yaratacak.

Akfen GYO, 2022’nin son günlerinde de ana faaliyet konusu turizm yatırımları yapmak ve işletmek olan Gökliman Yatırım İnşaat Turizm ve Jeotermal Tic. A.Ş.’nin hisselerinin tamamını yüzde 40 iskontolu olarak 25,5 milyon dolara satın aldığını duyurdu. Şirketin Muğla’nın Milas ilçesinde yer alan Kıyıkışlacık Mevkii'nde sahip olduğu toplam 84 bin metrekarelik arsa üzerinde Akfen GYO’nun yine bir proje geliştirmesi ve buradan da ek gelir yaratması hedefleniyor.

Diğer Haberler

  1. CarrefourSA, CDP değerlendirmesinde ‘Triple A’ skoruna ulaştı
  2. Bakan Şimşek: Bütçe performansımız hedeflerle uyumlu seyrediyor
  3. BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
  4. Bakan Göktaş: Toplam 1 milyar 844 milyon lira tutarındaki SED ödemesini hesaplara yatırdık
  5. Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
  6. Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
  7. TÜİK: İnşaat üretimi martta azaldı
  8. TCMB: Piyasa katılımcılarının yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 28,94
  9. TÜİK: Ücretli çalışan sayısı martta arttı
  10. Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı

© Copyright 2026

DHA