Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Akkuyu NGS’nin pasif ısı alma sisteminin kurulumu tamamlandı

Rusya Nükleer Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un inşa ettiği Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 1. Güç Ünitesi’ndeki reaktör binasının kubbesine pasif ısı alma sistemi (PHRS) bileşenlerinin montajı tamamlandığı belirtildi.

ABONE OL
MERSİN, (DHA)-

Uzmanlar, deflektör, ısı eşanjörleri ve elektromanyetik cihazların da dahil olduğu 90 ekipman ve yapısal elemandan oluşan bileşenlerin aşamalı montajını tamamladı. Montajın son aşamasında, reaktör binası kubbesine havalandırma boruları yerleştirildi ve PHRS döşeme plakalarında betonlama işlemi gerçekleştirildi.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Sergei Butckikh konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “1. Güç Ünitesi’nde pasif ısı alma sistemi yapılarının montajını tamamladık. Bu, uzmanların aylarca süren koordineli çalışmasının bir sonucu ve güç ünitesinin işletmeye alınması hazırlığında önemli bir aşamadır. PHRS, VVER-1200 tipi reaktörlere sahip modern güç ünitelerinde bulunan birçok güvenlik sisteminden biridir. Sistem, güç kaynağı veya operatör müdahalesi gerektirmeyen doğal fiziksel süreçler sayesinde çalışır” dedi.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“3+ nesil nükleer güç santrallerin güvenlik sistemlerinin unsunu olan PHRS, ilk olarak Akkuyu NGS’nin referans santrali olan Rus tasarımı Novovoronej NGS’nin yeni güç ünitelerinde kurulmuştu. VVER reaktörlü modern nükleer güç santral tasarımları, geleneksel aktif güvenlik sistemlerinin yanı sıra PHRS’nin de aralarında bulunduğu ek pasif güvenlik sistemleri ile donatılıyor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Antalya'da üretilen sebze ve meyvenin fiyatı tezgaha ulaşana kadar 2 katına çıkıyor
  2. Vakıf GYO’nun VSancaktepe merkez projesi tamamlandı
  3. Bakan Bolat'tan 'cari açık' değerlendirmesi
  4. TCMB: Cari işlemler hesabında 36 milyon dolar fazla verildi
  5. ‘Yapay zeka e-ticarette artık bir araç değil, akıllı bir iş ortağı’
  6. UFRAD’ın 35’inci yılında marka ve franchise dünyası İstanbul’da buluştu
  7. TÜİK: İhracatın yüzde 46'sını, ithalatın yüzde 59'unu büyük ölçekli girişimler yaptı
  8. TÜİK: Toplam ciro temmuzda arttı
  9. Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  10. ‘Türk yatırımcının yurt dışı gayrimenkul alımı 2025’te 2,4 milyon dolara ulaştı’

© Copyright 2026

DHA