Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Bolat: Türkiye ekonomisi 2025 yılında güçlü bir performans göstermiştir

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye ekonomisi 2025 yılında yüzde 3,6 oranında büyüyerek Orta Vadeli Program’da yer alan yüzde 3,3’lük yıllık hedefin üzerinde güçlü bir performans göstermiştir" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakan Bolat, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2025 yılına ilişkin Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi. Bolat, "Türkiye ekonomisi 2025 yılında yüzde 3,6 oranında büyüyerek Orta Vadeli Program’da yer alan yüzde 3,3’lük yıllık hedefin üzerinde güçlü bir performans göstermiştir. GSYH 2025 yılı dördüncü çeyreğinde, yüzde 3,4 oranında artarak, ekonomimiz 22 çeyrektir (5,5 yıl) kesintisiz büyümeye devam etmiştir. Böylece milli gelirimiz 2025 yılında 1,6 trilyon dolara (tam olarak 1 trilyon 596 milyar dolar) yükselerek, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Kişi başına düşen milli gelir 2025 yılında 18 bin 40 dolara yükselmiş, tüm zamanların en yüksek seviyesinde gerçekleşmiştir. Cari işlemler açığının milli gelire oranı yüzde 1,6 ile tarihsel ortalamanın altında dengeli seyrini korumuştur" dedi.

'POTANSİYEL BÜYÜME ORANINI YUKARI TAŞIYACAĞIZ'

Yatırım harcamalarının da 2025 yılında yüzde 7 artarak, büyümeye 1,8 puan katkı verdiğini bildiren Bolat, "Böylece yatırımlar büyümeyi desteklemeyi 5 çeyrek üst üste kesintisiz sürdürmüştür. 2025 yılı genelinde, katma değer artışı sanayi sektöründe yüzde 2,9 ve hizmetler sektörü toplamında yüzde 3,8 olarak gerçekleşmiştir. Bu çerçevede, hizmetler büyümeye en fazla katkı veren sektör olurken, inşaat sektöründe büyüme yıllık yüzde 10,8 ile öne çıkmıştır. Tarım sektöründe katma değer önce don felaketi ve sonra aşırı kuraklık etkisiyle yüzde 8,8 oranında azalmıştır. Üretimde verimlilik odaklı dönüşüm ve rekabet gücünü artırmaya yönelik yapısal reformlarla birlikte Türkiye ekonomisinin potansiyel büyüme oranını yukarı taşıyacağız" dedi.

Diğer Haberler

  1. SATKON ve SANKON'dan sağlık turizmi ve medikal ürünler fuarı
  2. Pegasus, hizmet ihracatında Türkiye’nin en başarılı ikinci şirketi olduğunu duyurdu
  3. Enerjisini verimli kullanan işletmelere hibe desteği
  4. Trendyol'e üçüncü kez e-ihracat birincisi ödülü
  5. Zorlu Holding, finansal yeniden yapılandırma başvurusunu duyurdu
  6. THY Yönetim Kurulu Başkanı Şeker: Ülkemize en çok döviz girdisi sağlayan şirket olduk
  7. Teknosa'dan yaza özel kampanya
  8. Taşınmaz satışlarında 'güvenli ödeme' 1 Ekim'de başlayacak
  9. Bakan Bolat: Türkiye'de yapay zeka pazarının 1,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor
  10. TÜİK: Üretimden yapılan satışlar 24 trilyon 28 milyar 700 milyon TL oldu

© Copyright 2026

DHA