Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Dönmez: Öteden beri gaz merkezi olma çalışmalarımız vardı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Öteden beri gaz merkezi olmaya ilişkin çalışmalarımız vardı. Nitekim 7 boru hattımız, 3'ü FSRU olmak üzere 5 LNG tesisimiz, 2 yer altı doğal gaz depolama tesisimiz bu çalışmaların göstergesi'' dedi.

ABONE OL
Kaan ULU/ANKARA, (DHA)-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dönmez, Türkiye'nin gaz merkezi olmasına ilişkin gelen bir soruya, "Öteden beri gaz merkezi olmaya ilişkin çalışmalarımız vardı. Nitekim 7 boru hattımız, 3'ü FSRU olmak üzere 5 LNG tesisimiz, 2 yer altı doğal gaz depolama tesisimiz bu çalışmaların göstergesi. Konuyla ilgili ekiplerimiz çalışmalarını tamamlamak üzere. Yol haritamızı yıl sonuna kadar netleştireceğiz. Burada önemli olan alıcı ve satıcıyı birlikte düşünmektir. Türkiye, daha önceki projelerde de görüldüğü gibi anahtar bir ülke konumundadır" dedi.

Dönmez, "Rusya ile gazın yanı sıra petrol iş birliği mümkün müdür? Mümkünse nasıl olacak?" sorusu üzerine de "Türkiye'de ham petrolün ticaretini rafineriler yapıyor. Özel sektör örneğin TÜPRAŞ var, Star Rafinerisi var. TÜPRAŞ’ın 4 tane rafinerisi var. Onlar da kendi teknik spektlerine ve ticari koşullarına uygun yerlerden tedarik yapıyorlar. Genelde 1 yıl öncesinden sözleşmeyle yapılıyor. Yani spot alımları çok fazla değil bu kurumların. Yeni yıla girerken onların alım stratejileri nasıl olacak o ayrı bir konu. Her bir rafineri aylar öncesinden bu yıl ne kadar, hangi kaynaktan ne kadar tüketeceğini planlıyor ve alım anlaşması yapıyor" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. SPK'dan kapalı yatırım fonlarına ilişkin açıklama
  2. TCMB Başkanı Karahan: Sıkı para politikası duruşunu sürdüreceğiz
  3. İş Bankası, COP31’de geniş bir panel programıyla yer alacak
  4. MediaMarkt Türkiye, İstanbul Finans Merkezi’nde yeni mağazasını açtı
  5. Yolcular SunExpress'in uygulamasıyla sürdürülebilir yakıt kullanımına katkı sunabilecek
  6. Cingöz: COP31, nükleer enerjinin gelecekteki rolü önemli bir fırsat niteliğindedir
  7. Akkuyu NGS’nin 4’üncü güç ünitesinde beton dökme işlemi tamamlandı
  8. BBVA ve Garanti BBVA, COP31’de iklim hedeflerini yatırımlarla buluşturmaya hazırlanıyor
  9. Bonus, ‘Türkiye’nin Lovemark’ları’ araştırmasında ‘Türkiye’nin en sevilen kredi kartı’ seçildi
  10. SANKON’dan Zambiya Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne ziyaret

© Copyright 2026

DHA