Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Dönmez'den TEI'ye ziyaret

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Eskişehir tesislerini ziyaret etti.

ABONE OL
ESKİŞEHİR, (DHA)-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Eskişehir’de TEI'yi ziyaret etti. Bakan Dönmez’e ziyaretinde Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı ve beraberindeki heyet eşlik etti. Burada incelemelerde bulunan Dönmez'e TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, TEI'nin özgün motor projeleri, uluslararası motor parça ve modül üretim kabiliyetleri, bakım, onarım çalışmaları ve test altyapıları hakkında bilgi verdi.


Bakan Dönmez, daha sonra TEI'nin özgün motor projelerini, faaliyet alanlarındaki çalışmalarını ve başarılarını gösteren sergi alanını gezerek anı defterini imzaladı. TEI'nin yeni özgün motor projesi TEI-TF6000 hakkında da bilgi alan Dönmez, ardından TEI-PD170 ve TEI-TS1400 motor projelerinin testlerine katıldı. TEI-TS1400 milli motorun testlerinin gerçekleştirildiği, TEI'deki ekip tarafından oluşturulan milli bremzeyi de yerinde inceleyen Dönmez'e TEI Genel Müdürü Akşit, TEI-TS1400 Turboşaft Motoru deseniyle işlenen hat sanatı eserini hediye etti.

Bakan Dönmez, "Başarılarıyla göğsümüzü kabartan ve bu başarıların altında imzası bulunan başta TEI Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut Akşit olmak üzere tüm ekibi tebrik ediyorum" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Şimşek: Bütçe performansımız hedeflerle uyumlu seyrediyor
  2. BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
  3. Bakan Göktaş: Toplam 1 milyar 844 milyon lira tutarındaki SED ödemesini hesaplara yatırdık
  4. Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
  5. Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
  6. TÜİK: İnşaat üretimi martta azaldı
  7. TCMB: Piyasa katılımcılarının yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 28,94
  8. TÜİK: Ücretli çalışan sayısı martta arttı
  9. Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı
  10. Yeni nesil meskun mahal aracı ‘AŞKAR II’ BSDA 2026’da sergilenecek

© Copyright 2026

DHA