Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Göktaş: SYDV'lere 450,8 milyon TL ek kaynak aktardık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerinin karşılanabilmesi için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) 450,8 milyon TL ek kaynak aktardık" dedi.

ABONE OL
Elif ER/ ANKARA, (DHA)-

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimleri için yıl içinde SYDV'ler aracılığıyla ayni ve nakdi destekler sağlandığını belirterek, "Dini bayramlarımız öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerinin karşılanabilmesi için yılda iki kez destek veriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda aktardığımız kaynağımızın ardından şimdi de Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerinin karşılanabilmesi için 973 SYDV'ye 450,8 milyon TL ek kaynak aktardık. 2015 yılından bu yana dini bayramlar öncesinde Bakanlığımız ve SYDV’lerimiz ile vatandaşlarımıza aktardığımız toplam tutar 4,3 milyar TL'yi aştı" dedi.

Türkiye Yüzyılı'nda sosyal refahı eşit bir biçimde dağıtmanın mücadelesini vereceklerini vurgulayan Göktaş, "Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sosyal yardımlarımızı, nesnel, şeffaf ve hesap verilebilir bir biçimde vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz. Talep odaklı olmaktan çıkarıp arz odaklı hale dönüştürdüğümüz sosyal yardımlarımızla hiçbir vatandaşımızı geride bırakmayacağız. Bu kapsamda dönemsel ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal yardımlarımızı ve desteklerimizi artırarak vatandaşlarımıza sunacağız" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Şimşek: Verimlilik ve dönüşüm odaklı politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz
  2. Migros, Yenişehir’de Meyve Sebze, Şarküteri, Paketleme ve Dağıtım Merkezi'ni hizmete açtı
  3. TÜİK: Tarım ürünleri üretici fiyatları aylık yüzde 2,31 arttı
  4. McDonald’s Türkiye, 2 bin 350 kişiye daha istihdam sağladığını duyurdu
  5. TCMB Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon tahminimizi yüzde 28 olarak yukarı yönlü güncelledik
  6. Eksim Holding’den elektrik aboneliğinde dijital kimlik doğrulama dönemi
  7. Bakan Şimşek: Ağustos ayının kalanında motorinde ÖTV'yi sıfırlıyoruz
  8. Türk Telekom’dan KAP açıklaması
  9. Migros, yılın ilk yarısında toplam 6,3 milyar TL yatırım yaptı
  10. SANKON Genel Başkanı Cevahiroğlu: Terörsüz Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz

© Copyright 2026

DHA