Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Işıkhan: Tüm sendikalarla açık iletişim yapısına sahibiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücreti belirleme çalışmalarına ilişkin, "Tüm sendikalarla açık bir iletişim yapısına sahip olduğumuzu sizler de çok iyi biliyorsunuz. Sosyal diyalog gereği her türlü süreci işleteceğiz. Sendikalarla görüşüp görüşlerini alacağım, benim görevim bu. Mutlaka istişarede bulunacağız" dedi.

ABONE OL
Aybala MELEK/ANKARA, (DHA)-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, 2026 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için yürütülen çalışmalara ilişkin, "12 Aralık'ta ilk toplantı gerçekleştirildi. Asgari ücret görüşmeleri kapsamında da hem işveren hem işçi kesiminin katılımıyla sosyal diyalog sürecini başlatmış olduk. Bu hafta perşembe günü saat 14.00'te ikinci toplantı gerçekleştirilecek" dedi.

'İSTİŞAREDE BULUNACAĞIZ'

İlk toplantıya katılmayan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın, tekrardan davet edilip edilmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Işıkhan, "Biz resmi daveti yaptık, resmi davet sonrasında zaten Türk-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar geldi. Tüm sendikalarla açık bir iletişim yapısına sahip olduğumuzu sizler de çok iyi biliyorsunuz. Biz sosyal diyalog gereği her türlü süreci işleteceğiz. Sendikalarla görüşüp görüşlerini alacağım, benim görevim bu. Mutlaka istişarede bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Toplam 49,5 megavat kurulu güce sahip Gelgit RES, devreye alındı
  2. Teknosa, okula dönüşte özel fırsatlar sunuyor
  3. Şikayetvar: Otel-tatil köyü şikayetleri bir ayda yüzde 168 arttı
  4. Ticaret Bakanlığı: 54 ilimizin ihracatı arttı
  5. Bakan Bolat: Türkiye-Katar ticaretini 5 milyar dolar hedefine yükseltmekte kararlıyız
  6. Topraktan Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu yatırımcılarla buluştu
  7. Cargill, Türkiye’deki FR3® trafo yağı üretim kapasitesini iki katına çıkardığını duyurdu
  8. Birevim Genel Müdürü Öztürk: 10 yılda 100 bini aşkın teslimat yaptık
  9. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
  10. TCMB, hanehalkı beklentilerini açıkladı

© Copyright 2026

DHA