Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Şimşek: 3,5 milyar dolar tutarında tahvil ihracını tamamladık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "ABD doları cinsinden 10 yıl vadeli 3,5 milyar dolar tutarında tahvil ihracını tamamladık. ABD Hazinesi benzer vadeli tahvili üzerine ilave prim farkı (spread) 2020 Şubat ayından bu yana ilk defa 300 baz puanın altına geriledi" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dış finansmanda iki başarılı işlem! ABD doları cinsinden 10 yıl vadeli 3,5 milyar dolar tutarında tahvil ihracını tamamladık. ABD Hazinesi benzer vadeli tahvili üzerine ilave prim farkı (spread) 2020 Şubat ayından bu yana ilk defa 300 baz puanın altına geriledi. İhraçla 1,6 milyar dolar nakit finansman sağlarken uzun bir aradan sonra ilk defa yükümlülük yönetimi işlemi de yaptık.

Bu kapsamda 2025 yıl sonuna kadar gerçekleşecek yaklaşık 1,9 milyar dolar anapara geri ödemesi 2035 yılına ötelendi. Böylece dış borç stokunun ortalama vadesi artarken itfa profili daha dengeli hale geldi. Tüm bu işlemler uluslararası yatırımcıların programımıza güvenini bir kez daha gösterdi" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. TAV, Kuzey Makedonya Ohrid Havalimanı’nı yeniledi
  2. NeSea, mavi ekonomi yarışmasında dünya birincisi oldu
  3. İmece Kart çekilişinde kazanan çiftçilere ödülleri teslim edildi
  4. Vesta Global Kurucu Ortağı Narazan: Yunanistan’da konut alım vergisi 5 katına çıkabilir
  5. Şikayetvar: Özel okul şikayetleri son bir haftada yüzde 53 arttı
  6. Ağustosta en yüksel reel getiri külçe altında oldu
  7. Görmez: Zafer S41’in envantere girmesini hedefliyoruz
  8. Züber, Turkven yatırım sürecinin tamamlandığını duyurdu
  9. Ticaret Bakanlığı: Yılın ilk 8 ayında 56 ilde ihracat arttı
  10. Seç Market’ten Hatay’da esnafa destek

© Copyright 2026

DHA