Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Şimşek'ten duyarlı tüketiciye teşekkür

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranı yüzde 1 olarak yemek fişi kesen esnaf için boykot çağrısı yapan tüketicinin Twitter mesajını paylaşarak, "Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu ve benzeri hususları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

F.G. adlı tüketici 'Kısa bir hırsız-dürüst esnaf hikayesi' başlığıyla Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sürekli zam yaptığını iddia ettiği dönercide yediği dürüm döner için 80 TL ödediğini; ancak iş yeri sahibinin KDV oranı yüzde 1 olarak fiş kestiğini belirtti. Başka bir yerde yediği 3 çeşit yemeğe ödediği 120 TL için kesilen fişin ise olması gerektiği gibi KDV oranı yüzde 10 olarak kesildiğini belirtti. İki fişin fotoğrafını da paylaşan tüketici, sürekli zam yaptığını iddia ettiği dönercinin, fişi de olması gerektiği gibi kesmediği için boykot edilmesini istedi.

Bakan Şimşek, tüketicinin söz konusu mesajını kendi hesabından paylaşarak, "Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu ve benzeri hususları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. İş Bankası'nın aktif büyüklüğü 4,6 trilyon TL'ye ulaştı
  2. 'Sigara içeni değil, toplumu da zehirliyor'
  3. Fakir Hausgeräte, Ambiente Fuarı'na 60 inovatif ürünüyle katıldı
  4. KOSGEB: Depremden etkilenen 94 bin 216 işletmeye 55,74 milyar TL kaynak sağladık
  5. ‘Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı’ için protokol imzalandı
  6. SMİ Derneği üyeleri, kiralama sektöründeki yeşil dönüşüm için buluştu
  7. Deprem bölgesine 3,6 trilyon lira ekonomik destek sağlandı
  8. Şikayetvar: Ocak ayında market alışveriş şikayetleri yıllık toplamı geçti
  9. Adıyaman Destek Market, iki yılda 87 bin kişiye ulaştı
  10. Sancaktepe’de yatay mimari odaklı üç etaplı konut projesi

© Copyright 2026

DHA