Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı'nda 1695 hava hareketiyle en yüksek günlük uçuş sayısına ulaşıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nda 18 Temmuz'da gerçekleşen 1695 hava trafik hareketiyle, açılışından bu yana en yüksek günlük uçuş sayısına ulaşıldığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, havalimanının Travel And Leisure okurları tarafından üst üste ikinci kez ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ seçildiğini de belirtti.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Havalimanı’nın hem operasyonel hem de uluslararası prestij açısından tarihi başarıya imza attığını açıkladı. Uraloğlu, 18 Temmuz'da İstanbul Havalimanı’nda açılışından bu yana en yüksek günlük uçuş sayısına ulaşıldığını belirterek, "11 Haziran 2023’te UEFA Şampiyonlar Ligi Finali günü 1690 uçuşla kırılan önceki rekoru geride bırakarak tarihi bir başarıya ulaştık. Son rekorla birlikte İstanbul Havalimanı, Avrupa ve dünyadaki havacılık sektörünün en önemli aktörlerinden biri olmaya devam ediyor" dedi.

BİRİNCİ SEÇİLDİ

İstanbul Havalimanı’nın, operasyonel gücünün yanı sıra uluslararası alandaki itibarını da pekiştirdiğini belirten Bakan Uraloğlu, dünyanın önde gelen seyahat dergilerinden Travel and Leisure tarafından düzenlenen 'Dünyanın En İyi 10 Uluslararası Havalimanı' anketinde üst üste ikinci kez zirvede yer aldığını söyleyerek, "Her yıl milyonlarca okuyucunun oylarıyla belirlenen bu ankette İstanbul Havalimanı’nın bir kez daha tüm rakiplerini geride bırakması, ülkemizin havacılık alanındaki vizyonunun ve hizmet kalitesinin dünyada ne denli takdir edildiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, Travel and Leisure Dergisi okurları tarafından erişim, güvenlik, check-in, yeme-içme alanları ile alışveriş ve tasarım gibi birçok başlıkta yapılan değerlendirmeler sonucu belirlenen ankette, İGA İstanbul Havalimanı; Singapur Changi, Katar Hamad, Birleşik Arap Emirlikleri Zayed ve Dubai, Hong Kong, Finlandiya Helsinki-Vantaa, Japonya Haneda, Hindistan Chhatrapati Shivaji Maharaj ve Güney Kore Seul Incheon havalimanlarını geride bırakarak birinci olduğunu belirtti.


Diğer Haberler

  1. Cevdet Yılmaz: Dünyanın oldukça üzerinde büyüme gösterdik
  2. GÖKSUR, deniz yüzeyine yakın seyreden gemi savar füzelerine karşı etkin koruma sağlıyor
  3. Yönetici kamu personeline seyyanen zam teklifi geri çekildi
  4. THY ve South African Airways ortak uçuş anlaşması imzalandı
  5. Paribu CoinMENA’yı 240 milyon dolara çıkabilecek bir anlaşmayla satın aldığını duyurdu
  6. Bakan Bayraktar: Enerji filomuzun 6'ncı gemisi Türkiye'de
  7. Cevdet Yılmaz: İhracatımızı 282 milyar doların üzerine çıkaracağız
  8. Bakan Şimşek: İhracatımızın teknoloji kompozisyonu iyileşti
  9. Bakan Bayraktar: Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak
  10. Continental Confectionery Company, ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı

© Copyright 2025

DHA