Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: Yaz sezonunda ek YHT seferleri düzenleyeceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaz sezonunda artan talepleri karşılamak için 14 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında Ankara-Eskişehir ve Ankara-Sivas hatlarında ek YHT seferleri düzenleyeceklerini bildirdi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında, YHT’lerin sadece şehirlerarası ulaşımı hızlandırmakla kalmadığını aynı zamanda çevreci, konforlu ve güvenli bir ulaşım alternatifi olduğunu belirtti. Bakan Uraloğlu, "Yaz sezonunda artan talepleri karşılamak ve vatandaşlarımızı hızlı yolculuk etmelerini sağlamak için gerekli planlamaları yaptık. Bu doğrultuda 14 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında Ankara-Eskişehir ve Ankara-Sivas hatlarında ek YHT seferleri düzenleyeceğiz" dedi.

Halihazırda sadece pazartesi, cuma, cumartesi ve pazar günleri hizmet veren Ankara-Eskişehir YHT hattına salı, çarşamba ve perşembe günleri ilave seferler ekleneceğini belirten Bakan Uraloğlu, "Böylece bu hatta haftanın her günü tren seferi sağlanacak. Ankara’dan saat 12.10’da, Eskişehir’den ise saat 14.35’te hareket edecek ek trenlerle günlük 962 kişilik ek kapasite sunulacak" ifadelerini kullandı.

Ankara-Sivas YHT hattında ise pazartesi, cuma, cumartesi ve pazar günleri geçerli olmak üzere ek 1 gidiş ve 1 geliş seferi planlandığını belirten Uraloğlu, "Ankara’dan saat 11.10’da, Sivas’tan ise 15.30’da hareket edecek trenlerle günlük 962 kişilik ek kapasite sağlayacağız" dedi.


Diğer Haberler

  1. 'Yüzen oteller' ile iki ayda 52 bin 748 yolcu seyahat etti
  2. Param ve Paymore iş birliğiyle self-service noktalarında nakitsiz ödemede yeni dönem
  3. Gıda etiketleme yönetmeliğinde revizyon; 'günlük' ifadesine 24 saat sınırı
  4. Enerjisa Enerji'den hisse başına 5,08 TL temettü dağıtma kararı
  5. Versuni Türkiye’nin satış ve ticari operasyon yapısında iki yeni atama
  6. Bakan Işıkhan: İşsizlik, 2012'den bu yana en düşük seviyesine geriledi
  7. Turkcell Superonline, evlere 10 Gigabit’e varan hız paketleri sunmaya başladı
  8. Akkuyu NGS’nin ikinci güç ünitesinde kutup vinci kuruldu
  9. Tera Grubu 16,2 milyar TL vergi ödediğini duyurdu
  10. TÜİK: Güven endeksleri martta azaldı

© Copyright 2026

DHA