Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yanık: 561 milyon 123 bin 454 TL SED ödemesi yaptık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için mayıs ayında 561 milyon 123 bin 454 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını duyurdu.

ABONE OL
Elif ER/ANKARA, (DHA)-

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunu belirterek, ekonomik gerekçelerle çocukların ailelerinden kopmasını önlemeyi amaçladıklarını belirtti.

Bu doğrultuda SED ödemeleriyle ihtiyaç sahibi ailelerdeki 178 bin çocuğun masraflarını karşıladıklarını bildiren Bakan Yanık, "SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için mayıs ayı içerisinde toplam 561 milyon 123 bin 454 TL tutarında SED ödemesi yaptık" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü 12 yılda 641 kat arttı
  2. ‘Çin, çalkantılı bir dünyada istikrarlı, güvenilir ve yapıcı güç olmaya devam edecektir’
  3. Türkiye, Hint Okyanusu Ton Balığı Komisyonu'nda gözlemci ülke oldu
  4. Bakan Uraloğlu: Hızlı tren fabrikamızı bu yıl hizmete almayı planlıyoruz
  5. Bayramda yola çıkacak sürücüler için ‘kahve’ odaklı kampanya
  6. Aydem Yenilenebilir Enerji, kurulu gücünü bin 210 megavata yükselttiğini duyurdu
  7. Akkuyu NGS sahasının olduğu bölgedeki ailelere gıda kolisi dağıtılacak
  8. TAV’ın üç havalimanı en iyi 100 listesinde
  9. Bayram alışverişi e-ticaretten yapıldı; saatte bin 200'den fazla giysi satıldı
  10. THY, Londra Stansted uçuslarına başladı

© Copyright 2026

DHA