Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yanık: 561 milyon 123 bin 454 TL SED ödemesi yaptık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için mayıs ayında 561 milyon 123 bin 454 TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını duyurdu.

ABONE OL
Elif ER/ANKARA, (DHA)-

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunu belirterek, ekonomik gerekçelerle çocukların ailelerinden kopmasını önlemeyi amaçladıklarını belirtti.

Bu doğrultuda SED ödemeleriyle ihtiyaç sahibi ailelerdeki 178 bin çocuğun masraflarını karşıladıklarını bildiren Bakan Yanık, "SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için mayıs ayı içerisinde toplam 561 milyon 123 bin 454 TL tutarında SED ödemesi yaptık" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Yeni nesil meskun mahal aracı ‘AŞKAR II’ BSDA 2026’da sergilenecek
  2. Cevdet Yılmaz: Tarımda yükselen yaş ortalamasını geriye çevirmemiz gerekiyor
  3. İnnova Proje Yönetişimi Zirvesi Ankara’da düzenlendi
  4. Filoya 1 ayda 6 yeni uçak katıldı
  5. Rize-Artvin Havalimanı bugüne kadar 4,2 milyon yolcuya hizmet verdi
  6. MB Başkanı Karahan: Enflasyonun 2026 sonunda yüzde 26 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz
  7. TÜİK: Tarım ürünleri üretici fiyatları nisanda arttı
  8. Hisarcıklıoğlu: Belçika ile 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini destekliyoruz
  9. ‘Tekstil Sektöründe Su Yönetimi’ programı ilk webinarı ile başladı
  10. Bakan Şimşek'ten 'cari açık' değerlendirmesi

© Copyright 2026

DHA