Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

BDDK: Limiti 50 bin liraya kadar olan kartlar dönem borcunun yüzde 20’si kadar asgari ödeme yapacak

Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartlarında asgari ödeme tutarı, limiti 50 bin liraya kadar olan kartlarda dönem borcunun yüzde 20’si, 50 bin liranın üzerinde limiti olan kartlarda ise dönem borcunun yüzde 40’ı olarak belirleneceğini duyurdu.

ABONE OL
Kadircan GÜLER/ ANKARA, (DHA)

BDDK’dan yapılan yazılı açıklamaya göre alınan kararda, bireysel kredi kartlarında karar tarihi itibarıyla dönem borcunun ödenmesi gereken asgari tutarı ödenmemiş olan bireysel kredi kartlarının mevcut borç bakiyeleri kart hamilleri tarafından talep edilmesi halinde en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yapılandırılabilecek. Kredi kartı yapılandırma borcunun yüzde 50’si ödeninceye kadar ilgili banka tarafından kart hamiline tahsis edilen kredi kartlarının limitleri artırılamayacak.

'30 GÜNDEN FAZLA GECİKEN ÖDEMELER, EN FAZLA 60 AY İLE SINIRLI OLARAK YENİDEN YAPILANDIRILABİLECEK'

İhtiyaç kredilerinde ise karar tarihinden önce kullandırılan ve karar tarihi itibarıyla anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili 30 günden fazla geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından karar tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde talep edilmesi durumunda, en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilecek. Ayrıca karar ile birlikte kredi kartlarında dönem borcunun ödenmesi gereken asgari tutarı, limiti 50 bin TL ve altında olan kredi kartları için dönem borcunun yüzde 20’si olarak, 50 bin TL’nin üzerinde olan kredi kartları için dönem borcunun yüzde 40’ı olarak belirlenecek.

Diğer Haberler

  1. Yeni nesil meskun mahal aracı ‘AŞKAR II’ BSDA 2026’da sergilenecek
  2. Cevdet Yılmaz: Tarımda yükselen yaş ortalamasını geriye çevirmemiz gerekiyor
  3. İnnova Proje Yönetişimi Zirvesi Ankara’da düzenlendi
  4. Filoya 1 ayda 6 yeni uçak katıldı
  5. Rize-Artvin Havalimanı bugüne kadar 4,2 milyon yolcuya hizmet verdi
  6. MB Başkanı Karahan: Enflasyonun 2026 sonunda yüzde 26 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz
  7. TÜİK: Tarım ürünleri üretici fiyatları nisanda arttı
  8. Hisarcıklıoğlu: Belçika ile 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini destekliyoruz
  9. ‘Tekstil Sektöründe Su Yönetimi’ programı ilk webinarı ile başladı
  10. Bakan Şimşek'ten 'cari açık' değerlendirmesi

© Copyright 2026

DHA