Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bera Holgind’ten ‘Kur Korumalı TL’ye geçiş

Bera Holding, bünyesine bağlı grup şirketlerin Kur Korumalı TL Mevduat Hesabına Katılımı Hakkında KAP’a yapılan duyuru ile 26 milyon 81 bin 79 Dolar tutarındaki banka mevcudunun, Kur Korumalı Mevduat/Katılım hesabına dönüştürüldüğünü açıkladı.

ABONE OL
KONYA (DHA)

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Aralık 2021’de açıkladığı Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı’na ilgi, yapılan yasal düzenleme sonrasında şirketlerinde önceliği haline geldi. Başlangıçta yurt içi yerleşik gerçek kişiler için getirilen kur korumalı TL mevduat ve katılma hesabı uygulamasına, gelen talepler de dikkate alınarak şirketler de dahil edildi. Söz konusu Tebliğe göre, gerçek ve tüzel kişilerin döviz ve altın hesaplarını kur korumalı TL mevduat ve katılma hesabına dönüştürebilecek; gerçek kişilerin 3, 6 ve 12 ay vadeli ve tüzel kişilerin ise 6 veya 12 ay vadeli TL mevduat ve katılım hesabı açabileceğine karar verilmişti.

Bu çerçevede Bera Holding’in, 17 Şubat’ta KAP’a yapmış olduğu özel durum açıklamasına ilişkin yapılan duyuruda, “Grup şirketlerimiz tarafından 29 Ocak 2022 tarihli ve 31734 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu’nun geçici 14. maddesi kapsamında, toplam 26 milyon 81 bin 79 Dolar tutarındaki banka mevcudu, Kur Korumalı Mevduat/Katılım hesabına dönüştürülmüştür. Dönüşüm sonucu 01 Ocak 2021- 31 Aralık 2021 hesap dönemi için 106 milyon 583 bin 530TL tutarında Kurumlar Vergisi İstisnasından faydalanılarak 26,6 milyon lira vergi avantajı sağlanmıştır” denildi.

 

Diğer Haberler

  1. AJet’ten Ramazan ayına özel kampanya
  2. Param Mobil'de ‘açık bankacılık’ dönemi
  3. Sabiha Gökçen Havalimanı, ocakta 4 milyonu aşkın yolcuya hizmet verdi
  4. TÜİK: Toplam ciro aralıkta arttı
  5. Pegasus'un Kıbrıs uçuşları 20 yaşında
  6. Batı Akdeniz'de ocak ayında yaş meyve sebzede ihracat şampiyonu, 'biber'
  7. THY'de yolcu memnuniyeti yüzde 86'a yükseldi
  8. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Turizm Yatırım Forumu'nda konuştu
  9. Miilux OY, FNSS ve Nurol Makina 'Teknik İş Ortaklığı Protokolü' imzaladı
  10. THY, Urumçi seferlerine başlıyor

© Copyright 2026

DHA