Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cevdet Yılmaz: Sosyal refahı kalıcı bir şekilde artırmayı amaçlıyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı politikalarımız ile dengeli büyüme ve istikrarı güçlendirme perspektifi içinde sosyal refahı kalıcı bir şekilde artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ocak ayı iş gücü istatistiklerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Yılmaz, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kararlılıkla uyguladığımız politikalar sayesinde işsizlik oranı tek haneli seviyesini sürdürmektedir. 2026 yılı Ocak ayında mevsim etkisinden arındırılmış verilere göre işsizlik oranı yüzde 8,1 ile tek haneli rakamlardaki seyrini 33’üncü aya taşımıştır. Gençlerde ve kadınlarda işsizlik oranı geçen senenin aynı ayına göre 1'er puan azalarak sırasıyla yüzde 14,3 ve yüzde 11 olmuştur. Sosyal ve ekonomik refah artışının temel unsurlarından olan istihdam artışını desteklemek amacıyla, bir yandan emek yoğun sektörlerdeki istihdamı gözetiyor, diğer taraftan istihdamın niteliğini artırmak için yeni programları hayata geçirmeye devam ediyoruz" dedi.

'YENİ DESTEK PROGRAMLARINI UYGULAMAYA ALIYORUZ'

Yılmaz, potansiyel iş gücünün ekonomiye aktif katılımını teşvik etmek, gençlerin istihdama geçişini kolaylaştırmak, üretim odaklı becerilerini geliştirmek ve böylece genç istihdamını artırmak amacıyla GÜÇ (Gençlerin Üretim Çağı) programını hayata geçirdiklerini anımsatarak, "Firmalarımızın finansmana erişimlerini artırmak, yatırım ve istihdamı desteklemek amacıyla yeni destek programlarını uygulamaya alıyoruz. Bu kapsamda tekstil, giyim, deri ve mobilya sektörlerindeki işletmelerimize sunduğumuz çalışan başına destek tutarını 3 bin 500 TL’ye yükselttik, destek kapsamına büyük ölçekli firmaları da dahil ettik. Ayrıca imalat sanayimizde özellikle KOBİ’lerimize yönelik 100 milyar TL büyüklükte yeni bir finansman programı başlattık. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı politikalarımız ile dengeli büyüme ve istikrarı güçlendirme perspektifi içinde sosyal refahı kalıcı bir şekilde artırmayı amaçlıyoruz" ifadelerine yer verdi. (DHA)

Diğer Haberler

  1. Limak’a Great Place to Work sertifikası
  2. Kamboçya Büyükelçiliği’nden SANKON’a ziyaret
  3. Yeniköy Kemerköy Enerji'de üst yönetimde iki önemli atama
  4. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
  5. Dijital Usta Yanınızdayız Projesi deprem bölgesindeki dört ilde tamamlandı
  6. Bakan Şimşek: İmalat sanayimize 250 milyar lira yeni kredi desteği sağlıyoruz
  7. Golden Visa yatırımcıları Bodrum ve Çeşme'de bir araya geliyor
  8. Ticaret Bakanlığı: İlk 6 ayda ihracat yüzde 3,6 arttı
  9. Bakan Bolat: Mısır ile 15 milyar dolar ticaret hacmi için çalışıyoruz
  10. Bakan Şimşek: Sürdürülebilir seviyedeki cari açık ekonomimizin dayanıklılığını gösteriyor

© Copyright 2026

DHA