Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

CNR Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı kapılarını açtı

CNR Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Sektörün önde gelen firmalarının yer aldığı fuarda, 60'ın üzerinde firma 8 bin metrekarelik alanda ürün ve hizmetlerini üç gün boyunca sergileyecek. Sektöre dair önemli konuların ele alınacağı paneller ve konferansların da düzenleneceği fuarın ihracata önemli katkılar sağlaması da hedefleniyor.

ABONE OL
MERSİN, (DHA)- 

Mersin'in lojistik ve taşımacılık sektöründeki en önemli buluşma noktası olan CNR Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı, 16-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında CNR Expo Mersin Yenişehir Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Sektörün önde gelen firmalarının da yer aldığı fuarda, 60'ın üzerinde firma 8 bin metrekarelik alanda ürün ve hizmetlerini sergiliyor. CNR Holding tarafından organize edilen fuar, lojistik ve taşımacılık sektöründeki firmaların yerel ve global pazarda iz bırakmalarına yardımcı olacak. Fuar kapsamında gerçekleştirilecek temaslar ve iş birlikleri ile Türkiye'nin lojistik ve taşımacılık sektörüne önemli katkılar sağlanması hedefleniyor.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen CNR Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CNR Holding Satış Genel Müdürü Mehmet Çelik, Uluslararası Nakliyeciler Derneği İkinci Başkanı Ergun Bilen ve sektör temsilcileri katıldı.

'SEKTÖR TÜM PAYDAŞLARI BİR ARAYA GETİRİYOR'

Fuarın açılış konuşmasını yapan CNR Holding Satış Genel Müdürü Mehmet Çelik, "CNR Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı, sadece bir fuar değil, aynı zamanda sektörün tüm paydaşlarının bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunduğu, yeni iş bağlantıları kurduğu ve sektörün geleceğini birlikte şekillendirdiği bir platform. Bu platformda, tedarik zincirinin tüm halkaları, lojistik ve taşımacılığın en son gelişmelerini takip etme, yeni ürün ve hizmetlerle tanışma ve sektörle ilgili güncel gelişmelerden haberdar olma imkanı bulmakta. Bu yıl fuarımızda her yıl olduğu gibi sektörün önde gelen isimleri yer almakta. Ayrıca, fuar kapsamında sektöre dair önemli konuların ele alınacağı paneller ve konferanslar da düzenlenecek. İnanıyorum ki, CNR Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı, bu yıl da sektöre ve ihracata önemli katkılar sağlayacak ve katılımcılarımız için verimli bir platform olacak" dedi.

'SEKTÖR HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR'

Uluslararası Nakliyeciler Derneği İkinci Başkanı Ergun Bilen ise "Sektörümüz her geçen gün gelişiyor, güçleniyor ancak yaşanan gelişmeler doğrultusunda, önümüze çıkan fırsatları hep birlikte ve zamanında değerlendirmediğimiz takdirde, bölgesel ve uluslararası rekabette avantajlarımızı yitirme riskimiz bulunuyor. Bunların başında, ülkemizin kilit konumda olduğu Uluslararası Hazar Geçişli Orta Koridor, Zengezur Koridoru ve Kalkınma Yolu gibi koridorların etkinleştirilmesi için de kamu-özel sektörSTK ‘lar olarak etkin bir işbirliği ve ticari diplomasi çerçevesinde hareket etmemiz gerekiyor. Kendi içimizde etkin ve rekabetçi bir Lojistik eko-sistemi yaratırken, ilgili Koridor ülkeleriyle ve bu koridorları destekleyen uluslararası kuruluşlarla da etkin işbirlikleri yürütmemiz önem arz ediyor" diye belirtti.

Törende konuşan Yenişehir Belediye başkanı Abdullah Özyiğit de fuara katılımın yüksek olmasını diledi. Özğiyit, "Fuarcılık ve insanların yüzyüze gelerek sektörün gelişimine katkı sunacağı alan vazgeçilmez bir alan. Bunun için fuarların güçlenerek, uluslararası katılımcılarla devam etmesi en büyük dileğim" diye konuştu.

'MÜŞTERİLERİMİZLE TANIŞMA, KAYNAŞMA FIRSATIMIZ OLUYOR'

Fuarda yerini alan Yüksel Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kemal Yüksel, "Lojistik fuarları, nakliyecilerin, lojistikçilerin bir bayramı havasında geçiyor. Bu fuarda bulunmak dolayı iftihar ediyoruz. Müşterilerimizle tanışma, kaynaşma fırsatımız oluyor. Yıllardır görmediğimiz ama iş yaptığımız müşterilerimizin bizi ziyarete geldiklerini görünce daha anlamlı oluyor. Müşterilerimizle görüşmeler yapıyoruz. Bize bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

'FUARLARIN YAŞATILMASI LAZIM'

Koçaslanlar Holding icra kurulu üyesi Ahmet Uğur da "Buraya bizim ikinci katılımımız. Burada bizim gibi işletmelerin düşünmesi gereken temel unsur, fuarların yaşatılması. Yapay zekanın, sosyal medyanın, iletişim olanaklarının arttığı günümüzde insanların yüzyüze konuşmasından daha iyi bir iletişim yöntemi hala bulunamadı. Bu vesile ile otomotivciler, yan sanayi yapan, nakliye yapan arkadaşlarımızın bir araya gelerek sohbet etmelerini bile çok önemli buluyoruz." (DHA)

Diğer Haberler

  1. Kızılay kırmızısı Türkiye’nin sembol yapılarına yansıdı
  2. Garanti BBVA dijital oto kredisindeki marka çeşitliliğini artırıyor
  3. Türk Telekom ve Rönesans Holding dijitalleşme alanında iş birliği yaptı
  4. New York Borsası, 150 bin sürücüye ulaşan Martı’yı Türk bayraklarıyla kutladı
  5. İş Bankası, ihracat kredisi başvuru ve kullanımını dijitale taşıdı
  6. Bakan Şimşek: Uluslararası kuruluşların yatırım yaptığı ülkelerden olmayı sürdüreceğiz
  7. ‘CarrefourSA Bayilik Buluşmaları’ başladı
  8. 5 milyar dolarlık yeni küresel ağ Forvis Mazars'ın lansmanı yapıldı
  9. TÜİK: Dış ticaret haddi nisanda 2 puan azaldı
  10. THY, Denver seferlerine başladı

© Copyright 2024

DHA